Nyhed
22. okt. 2008 | 08:30

Nyt nummer på gaden

I højlandet med Mads Mikkelsen, på bøhlandet med Genz, i cyberspace med Schepelern & søn og dybt nede i den østrigske kælder med Peter Tudvad.

Af Claus Christensen

Efter en sommerpause er Filmmagasinet Ekko klar med et nyt nummer, der med sine 100 sider er det hidtil største.

Coverstjernen er Paprika Steen, som spiller den prisbelønnede hovedrolle i divadramaet Applaus (premiere 24. september).

I et stort interview fortæller dansk films berygtede furie åbenhjertigt om ikke at være ordentligt opdraget, om at være drevet af en målbevidst besættelse og om forholdet til filmanmelderne.

”I bund og grund kan jeg ikke stille noget op med al den perfide Henrik Queitsch-hed i Danmark … I er jyske tilflyttere. I har ikke samme smag som mig. Punktum,” siger Paprika Steen.

Filmbranchens frække dreng
Nummerets tema handler om Psykopater – både dem i virkeligheden og dem i fiktionens verden. Er kunsten i sig selv en profession for psykopater?

Vi fortæller også historien om Nimbus Films storhed, fald og genfødsel. Klassens dusk er blevet til filmbranchens frække dreng, der producerer billige film uden om Det Danske Filminstitut.

”Bare det at Filminstituttet begyndte at kalde det sagsbehandling, når selskaberne søgte om filmstøtte … det hører jo hjemme på et socialkontor,” siger Birgitte Hald, administrerende direktør på Nimbus Film.

Triers religiøse stofmisbrug
I et essay giver den spanske instruktør Pedro Almodóvar gode råd til vordende filminstruktører, der vil opnå internationalt ry. Johnny Depp afslører sine to forbilleder – Marlon Brando og en kriminel stedfar – og professor Torben Grodal skyder debatten om Antichrist i en ny retning: Trier er religiøs stofmisbruger!

Læs også om Inglourious Basterds, Headhunter, Henning Carlsens Márquez-filmatisering, Scorseses oversete After Hours, Peter Aalbæk Jensens herostratisk berømte fiasko og meget, meget mere.

Med bladet følger en gratis dvd med de fem bedste danske kortfilm 2006-09. Ekko koster 75,- og forhandles i 230 kiosker, biografer og boghandlere over hele landet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko