Nyhed
05. apr. 2009 | 13:30

Slapstick-trio genoplives

Benicio Del Toro, Jim Carrey og Sean Penn er castet til Farrelly-brødrenes genoplivning af The Three Stooges.

Af Jesper Bo Petersen

Slapstick-trioen The Three Stooges, herhjemme var de kendt som De tre træmænd, huserede især i 1930’erne og 40’erne på Hollywoods B-side.

Deres gakkede og letfordøjelige kortfilm, som altid inkluderede et musiknummer, var hadet af kritikerne og elsket af det brede publikum.

Det samme kan man sige om brødrene Peter og Bobby Farrelly, der har givet verden komedier som Vild med Mary (1998) og Dum og dummere (1994). I mere end ti år har de kæmpet for at bringe The Three Stooges tilbage på lærredet, og i den senere tid er der for alvor kommet skub i tingene.

Tre tumpede typer
Der er blevet sat ansigter på de tre tumpede typer. Og det er ingen ringere end Sean Penn, Benicio Del Toro og Jim Carrey, der skal falde på halen i filmen, som ifølge det amerikanske filmmagasin Variety går i produktion til efteråret og forventes at få premiere til næste år.

Moe Howard, Larry Fine og Jerome ”Curly” Howard, der i storhedstiden udgjorde trioen, havde som deres lidt mere velansete kollegaer i The Marx Brothers en evne til at dukke op i gravalvorlige situationer og forkludre tingene.

Jim Carrey tyve kilo tungere
Den barnlige tyksak med fistelstemmen, Jerome ”Curly” Howard, der var klart den mest populære af medlemmerne, fik i 1946 et slagtilfælde under optagelserne til filmen Half-Wits Holiday, og det satte en stopper for hans karriere.

Jim Carrey, der skal spille Curly, har tænkt sig at gå hele vejen og tage tyve kilo på til rollen.

The Three Stooges fortsatte i forskellige konstellationer, blandt andet med Samuel "Shemp" Howard, helt frem til starten af 1970’erne. Flere af deres 50’er-farcer har gået i danske biografer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko