Nyhed
27. aug. 2009 | 15:53

Ekko-artikel vækker opsigt

Mogens Rukov kalder Koranen for ”en psykopatisk anordning”.

Af Claus Christensen

I det nye nummer af Ekko er temaet ”Psykopater”. Filmskolens lærer, Mogens Rukov, undersøger her sammenhængen mellem psykopati og manuskriptskrivningens stræben efter at skabe stærke karakterer.

”Vi starter med at reducere mennesket til noget, der ligner dets psykopatiske skikkelse: én vilje, ét temperament, én lidenskab,” anfører Mogens Rukov og tilføjer, at det er nødvendigt for at give karakteren en klar kontur.

Han skriver blandt andet, at Olsenbanden-trekløveret tilsammen inkarnerer det psykopatiske væsen.

Men det er anden udtalelse, som i dag har bragt Mogens Rukov på forsiden af Berlingske.dk. I Ekko-artiklen sammenligner han nemlig Koranens ophavsmand med Hitler og Lenin.

”Psykopaten tiltrækker mennesker. De store fortællinger indeholder altid store psykopater som for eksempel nazismen, kommunismen og islamismen. Hvad Koranen angår, er det jo Muhammeds tale, og ligesom Hitlers og Lenins taler har Koranen en evne til at tale til og oppiske folk som en autoritær og psykopatisk fortælling,” forklarer Mogens Rukov i dag til Berlingske Tidende.

Mogens Rukov erkender over for avisen, at han ikke har læst hele Koranen. Faktisk måtte han hurtigt lægge bogen fra sig, da han fik den i en engelsksproget udgave for 25 år siden.

”Der stod, at man ikke måtte tvivle om noget som helst i bogen. Det er et absolutistisk træk af psykopatisk karakter. Og det syntes jeg, var så ubehageligt, at jeg ikke kunne læse den,” siger Mogens Rukov.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko