Anmeldelser

1861 - 1872 ud af 1945
Biografanmeldelse
27. feb. 2013 | 20:00

Skytten

Annette K. Olesens politiske thriller Skytten har flotte Grønlands-billeder og godt skuespil, men er også en lidt anonym affære.

Boganmeldelse
22. feb. 2013 | 23:19

Jeg ville først finde sandheden

Lars Movin har lavet grundig og tankevækkende bog om instruktøren Jon Bang Carlsen, der opfandt begrebet ”iscenesat dokumentarisme” længe før, det kom på mode.

Biografanmeldelse
21. feb. 2013 | 12:35

The Human Scale

Andreas M. Dalsgaards dokumentarfilm undersøger, hvordan vi kan undgå Blade Runner-agtig storbyfremmedgørelse. En vigtig og indimellem lidt for frelst film.

Biografanmeldelse
20. feb. 2013 | 20:00

Searching for Bill

Tag med Bob på en rejse efter den mystiske Bill, der har stjålet Bobs bil i glimrende dansk dokumentar fra USA’s billedskønne udkant.

Biografanmeldelse
20. feb. 2013 | 20:00

Pitch Perfect

Bipersonerne stjæler showet i den Glee-inspirerede Pitch Perfect, der er fuld af syntetisk pop.

Biografanmeldelse
20. feb. 2013 | 20:00

Planet of Snail

Dokumentarfilmen om ægteparret mellem en blinddøv mand og en meget lille kvinde er usentimental, tålmodig og rig på almenmenneskelige budskaber.

Biografanmeldelse
20. feb. 2013 | 20:00

Hitchcock

Anthony Hopkins brillerer som den diabolske mesterinstruktør i en lidt gammeldags film om Hitchcocks ægteskab og kamp for at lave Psycho.

Biografanmeldelse
14. feb. 2013 | 00:00

A Good Day to Die Hard

Retro-action er blevet en ny subgenre, men det kræver et bedre manus og mere humor, førend vi giver os hen til Bruce Willis’ rynkede og skaldede helt med vom.

Biografanmeldelse
06. feb. 2013 | 20:00

Zero Dark Thirty

Filmen om jagten på Osama bin Laden er ikke bare en intelligent krigsfilm, men også et sensationelt statement om kønnenes kamp.

Biografanmeldelse
06. feb. 2013 | 19:59

Warm Bodies

En sund portion selvironi gør teenagezombierne til sjovere selskab end de selvhøjtidelige Twilight-vampyrer. Men de hjertevarme zombier har mistet deres bidske bid.

Biografanmeldelse
06. feb. 2013 | 19:59

Vilde Rolf

Disney når næsten Pixar-højder med et drøncharmerende 3D-animeret eventyr og nostalgitrip for børn af 80’ernes videospil.

Biografanmeldelse
06. feb. 2013 | 19:57

Otto er et næsehorn

Den sidste del af Ole Lund Kirkegaard-trilogien i 3D lider under, at Otto er et næsehorn ikke er forfatterens bedste historie.

© Filmmagasinet Ekko