Anmeldelser

13 - 24 ud af 1717
Biografanmeldelse
09. mar. 2016 | 12:07

Carol

Todd Haynes’ drama er en af det tredje årtusindes bedste film, fordi den sublimt bruger det visuelle medie til at fortælle historien om et lesbisk konventionsopgør i 1950’erne.

Biografanmeldelse
23. feb. 2016 | 10:01

Sauls søn

Sauls søn er en af de mest overbevisende jeg-fortællinger i filmhistorien og den til dato stærkeste fiktionsfilm om den største forbrydelse mod menneskeheden.

Tv-anmeldelse
28. dec. 2015 | 15:11

Trans­par­ent 2

Fantastisk dramedie om køn, familie og identitet stikker seerne en syngende lussing efterfulgt af et kærligt kram.

Biografanmeldelse
16. dec. 2015 | 09:01

Star Wars: The Force Awakens

J.J. Abrams gør, hvad George Lucas ikke formåede: fortsætter sagaen med energi, følelser, styrke – og Harrison Ford, der leverer en af karrierens bedste præstationer.

Biografanmeldelse
09. dec. 2015 | 00:22

Tangerine

Rå, benhård og hylende morsom. Sean Bakers revolutionerende iPhone-film om transkønnede prostituerede sprænger alle rammer med en vanvittig, eksplosiv energi.

Cph:Dox
07. nov. 2015 | 18:46

Human

Human er en sjældent smuk film. Af udseende, men allermest fordi den lukker os ind i hjertet hos mennesket.

Biografanmeldelse
31. okt. 2015 | 11:44

99 Homes

Kritikeren Roger Ebert udråbte Ramin Bahrani til Amerikas næste store instruktør. Nu indfrier han alle forventninger med et mesterligt værk, der spidsformulerer finanskrisen og dens konsekvenser for helt almindelige mennesker.

Dvd-anmeldelse
19. okt. 2015 | 17:01

The Carl Theodor Dreyer Col­lec­tion

Fuck avantgardens larmende brud på konventionerne – Dreyers film er mere strange end nogen anden film, skriver instruktør Christoffer Boe i sin anmeldelse af suverænt bokssæt.

Biografanmeldelse
05. okt. 2015 | 00:03

45 Years

Efter 45 år kiler en sandhed sig ned mellem et ægtepar i hjerteskærende og overvældende mesterværk, der handler om tilfældets brutalitet og tidens gang.

Biografanmeldelse
29. juli 2015 | 09:37

Amy

Det er umuligt at holde tårerne tilbage i en af de mest overvældende og hjerteskærende dokumentarfilm nogensinde, som vil ændre Amy Winehouses eftermæle.

Dvd-anmeldelse
01. juni 2015 | 13:57

The Texas Chain Saw Massacre

Gyserklassikeren minder alle om, hvorfor den var totalforbudt i England i 25 år med restaureret jubilæumsudgave, som er spækket med ekstramateriale.

Biografanmeldelse
14. maj 2015 | 00:00

Mad Max: Fury Road

Mad Max gør al fanfrygt til skamme: George Miller har ikke blot lavet en mesterlig reboot, men årets hidtil bedste genrefilm.

© Filmmagasinet Ekko