Anmeldelser / Boganmeldelse

1 - 8 ud af 8
Boganmeldelse
23. sep. 2014 | 09:45

Pa­ra­dok­sets kunst

Det er absolut tilfredsstillende og totalt frustrerende at læse Andreas Halskovs nørdede monografi om vor tids ultimative auteur: David Lynch.

Boganmeldelse
04. maj 2014 | 14:21

Dansk film under nazismen

Lars-Martin Sørensens moppedreng dokumenterer ubarmhjertigt, hvor tyskvenligt store dele af branchen forholdt sig til besættelsesmagten i okkupationens første to-tre år.

Boganmeldelse
03. apr. 2014 | 20:14

Asta Nielsen fortæller

Asta Nielsen var ikke kun en stor stumfilmskuespiller, hun havde også et litterært talent. Ny antologi byder på overraskende mørke og satiriske noveller.

Boganmeldelse
02. feb. 2014 | 18:40

Den klassiske do­ku­men­tar­film

Søren Birkvads monumentale og generøst illustrerede rejse gennem dokumentarfilmens klassikere hen over midten af det 20. århundrede vil blive et referenceværk på sit felt.

Boganmeldelse
03. jan. 2014 | 17:15

Alt er i billedet – om Jørgen Leths film

Lars Movins storslåede bog om filmavantgardisten Jørgen Leth griber fat i spændingen mellem at være åben over for virkeligheden og samtidig styre den gennem et bestemt blik.

Boganmeldelse
10. maj 2013 | 07:59

Zentropia

De mest kontroversielle ting berøres ikke i overfladisk Zentropa-bog, der udstiller Peter Aalbæk Jensen som chefen fra Helvede.

Boganmeldelse
22. feb. 2013 | 23:19

Jeg ville først finde sandheden

Lars Movin har lavet grundig og tankevækkende bog om instruktøren Jon Bang Carlsen, der opfandt begrebet ”iscenesat dokumentarisme” længe før, det kom på mode.

Boganmeldelse
28. nov. 2012 | 12:18

Lene og Sven Grønlykke – et erin­drings­portræt

Datterens bog om Lene og Sven Grønlykke minder os om, hvordan ægteparret bag genistregen Balladen om Carl-Henning gjorde verden større og sjovere.

© Filmmagasinet Ekko