Anmeldelser / Boganmeldelse

1 - 12 ud af 18
Boganmeldelse
03. jan. 2014 | 17:15

Alt er i billedet – om Jørgen Leths film

Lars Movins storslåede bog om filmavantgardisten Jørgen Leth griber fat i spændingen mellem at være åben over for virkeligheden og samtidig styre den gennem et bestemt blik.

Boganmeldelse
02. maj 2016 | 19:43

Ame­ri­kansk avant­gar­de­film

Lars Movins kærlige og kundskabsrige bog er et godt eksempel på, at tolkningen af kunsten kan være mindst lige så interessant som kunsten selv.

Boganmeldelse
03. apr. 2014 | 20:14

Asta Nielsen fortæller

Asta Nielsen var ikke kun en stor stumfilmskuespiller, hun havde også et litterært talent. Ny antologi byder på overraskende mørke og satiriske noveller.

Boganmeldelse
06. maj 2016 | 08:42

Astas skygge

I sin portrætbog om Asta Nielsen kommer Eva Tinds egen historie til at skygge for hovedpersonen, som hun mangler kritisk distance til.

Boganmeldelse
04. maj 2014 | 14:21

Dansk film under nazismen

Lars-Martin Sørensens moppedreng dokumenterer ubarmhjertigt, hvor tyskvenligt store dele af branchen forholdt sig til besættelsesmagten i okkupationens første to-tre år.

Boganmeldelse
02. feb. 2014 | 18:40

Den klassiske do­ku­men­tar­film

Søren Birkvads monumentale og generøst illustrerede rejse gennem dokumentarfilmens klassikere hen over midten af det 20. århundrede vil blive et referenceværk på sit felt.

Boganmeldelse
22. sep. 2017 | 17:49

Drømmen om Hollywood

126 danskeres skæbne i Hollywood fra stumfilmen og til i dag berettes i grundig og gemytligt veloplagt bog, der også kan bruges som et opslagsværk.

Boganmeldelse
01. juli 2015 | 10:33

En engel af sten. Charles Bronsons vision

Kantet, studs, direkte – B-filmskuespilleren Charles Bronson bliver rehabiliteret i veloplagt mytologisk hymnebog skrevet i en bronsonsk stil.

Boganmeldelse
04. okt. 2017 | 16:44

Filmens København

Bog om København på film tegner et fascinerende portræt af hovedstaden gennem tiderne – fra arbejderklasse over den kriminelle underverden til kreativ klasse.

Boganmeldelse
10. mar. 2017 | 19:12

Historien om Saga Studio – John Ol­sen-​ti­den

Velresearchet og kærligt detaljeret bog om Saga Studio og John Olsen, der i 1950’erne skabte de varmeste danske folkekomedier.

Boganmeldelse
07. nov. 2017 | 18:18

Højt at flyve

Den detroniserede filmtopadvokat Johan Schlüters erindringsbog giver selv den klareste forklaring på, hvorfor han er sigtet for millionbedrag, skriver advokat Asger Thylstrup i sin anmeldelse.

Boganmeldelse
22. feb. 2013 | 23:19

Jeg ville først finde sandheden

Lars Movin har lavet grundig og tankevækkende bog om instruktøren Jon Bang Carlsen, der opfandt begrebet ”iscenesat dokumentarisme” længe før, det kom på mode.

© Filmmagasinet Ekko