Anmeldelser / Dvd-anmeldelse

1 - 12 ud af 12
Dvd-anmeldelse
15. sep. 2016 | 14:42

The Witch

Triers metafysik møder Kubricks kølige panoramaer møder et Bergman’sk familiedrama i den bedste heksegyser, som vores gyserfilmekspert nogensinde har set.

Dvd-anmeldelse
19. okt. 2015 | 17:01

The Carl Theodor Dreyer Col­lec­tion

Fuck avantgardens larmende brud på konventionerne – Dreyers film er mere strange end nogen anden film, skriver instruktør Christoffer Boe i sin anmeldelse af suverænt bokssæt.

Dvd-anmeldelse
01. juni 2015 | 13:57

The Texas Chain Saw Massacre

Gyserklassikeren minder alle om, hvorfor den var totalforbudt i England i 25 år med restaureret jubilæumsudgave, som er spækket med ekstramateriale.

Dvd-anmeldelse
09. mar. 2017 | 14:45

Loving

Jeff Nichols beviser, at han er en af tidens helt store amerikanske auteurs, når han skildrer en historisk racismesag gennem simpel, sødmefuld kærlighed.

Dvd-anmeldelse
14. mar. 2014 | 16:39

Game of Thrones – sæson 3

Hit-fantasy-serien holder fascinationen med så grumme overraskelser, at man helt mister håbet for rigets fremtid. Vi varmer op til fjerde omgang royalt rænkespil med en anmeldelse af tredje sæson på dvd.

Dvd-anmeldelse
13. sep. 2013 | 11:46

Per Kirkeby. Vin­ter­bil­le­de.

Jesper Jargils genudgivne film om Per Kirkeby formår at skildre et maleris tilblivelse på en spændende og genialt enkel måde, skriver Lars Bukdahl.

Dvd-anmeldelse
08. sep. 2013 | 22:43

Julian Schnabel – 5 Films / 15 Years

Julian Schnabels film er visuelt overvældende værker, som tåler mere end ét gensyn. Nu er hans fem første film tilgængelige i en veritabel lækkerbisken af en dansk dvd-udgivelse.

Dvd-anmeldelse
01. feb. 2015 | 20:20

Birth of the Living Dead

Dokumentarfilm vækker historien om George A. Romeros zombie-mesterværk Night of the Living Dead til live med tegnede illustrationer og kulturhistorisk overblik.

Dvd-anmeldelse
21. dec. 2012 | 10:36

Moon Rider

Daniel Denciks fascinerende, dvd-aktuelle portræt af cykelrytteren Rasmus Quaade er et frisk pust til cykelgenren uden dog at give Jørgen Leths klassikere baghjul.

Dvd-anmeldelse
06. nov. 2017 | 14:44

Early Women Film­makers

De kvindelige instruktører var stærkt repræsenteret i 1910’erne og 20’ernes film, men en ny udgivelse yder dem overhovedet ikke retfærdighed.

Dvd-anmeldelse
16. jan. 2013 | 20:00

Elena

Instruktøren bag den fascinerende The Return har mistet fodfæstet i avantgardefilmens sump. Det skriver Christian Braad Thomsen i sin dvd-anmeldelse af Elena, der nu får biografpremiere i Cinemateket.

Dvd-anmeldelse
27. feb. 2017 | 15:17

Born to Be Blue

Biografisk drama om jazzmusikeren Chet Bakers liv er en anonym omgang, der ser stort på virkelighedens kendsgerninger.

© Filmmagasinet Ekko