Nyhed
09. aug. 2015 | 08:00

David Fincher-serien Utopia er aflyst

Foto | Kudos Film and Television
”Den originale britiske serie blev hyldet for sin velkomponerede billedside og lagt for had i dagspressen for sine hypervoldsscener. Serien blev afsluttet i 2014 efter to sæsoner á seks episoder.”

Forhandlingerne med HBO om genindspilning af kontroversiel, britisk tv-serie er brudt sammen, og skuespillerne er frigjort fra deres kontrakter.

Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

David Fincher-fans har ét projekt mindre at glæde sig til.

Rygterne begyndte at svirre i sidste uge, og nu rapporterer Deadline, at Fincher og HBO har opgivet at finde et kompromis om budgettet på tv-serien Utopia, der bygger på en britisk serie af samme navn.

Angiveligt krævede Fincher mere end 100 millioner dollars til projektet, og det var for dyrt for kabelnetværket. Til sammenligning koster en sæson af Game of Thrones omkring 80 millioner dollars.

Da HBO ejer rettighederne til serien, har Fincher ikke mulighed for at forsøge sig hos et andet selskab.

God, gammeldags hypervold
Planen var ellers, at David Fincher skulle instruere alle ti episoder af seriens første sæson, mens Gone Girl-forfatteren Gillian Flynn skulle levere manuskripterne. Dermed ville Fincher have været endnu tættere knyttet serien end hans seneste tv-projekt House of Cards, hvor han kun instruerede de to første episoder.

Efter sigende ville rollelisten have bestået af blandt andet Rooney Mara, som Fincher samarbejdede med på The Social Network og The Girl With the Dragon Tattoo, foruden Colm Feore, Eric McCormack, Dallas Roberts og Jason Ritter.

Den originale serie blev afrundet sidste år efter to sæsoner, og blev belønnet med den internationale Emmy-pris for bedste dramaserie.

Handlingen følger en gruppe tegneserienørder, der finder den tabte fortsættelse til en mystisk kulttegneserie, der forudså det sidste århundredes værste katastrofer. Med en skummel organisation på nakken må gruppen standse katastroferne i det nye manuskript, før de kan finde sted.

Til tidsskriftet Empire sagde Fincher sidste år om sit bud på serien: ”Der er meget af den samme lækkerhed, måske en smule mere god, gammeldags hypervold.”

Helliger sig tv-projekter
Siden sidste års Gone Girl har Fincher kun været tilknyttet tv-projekter. Det er hverken første eller sidste gang, HBO har fingrene ude efter ham.

De bød på House of Cards, før Netflix bød over, og i øjeblikket samarbejder de på serierne Shakedown, som Fincher udvikler med krimiforfatteren James Ellroy, og 80’er-komedien Videosynchrazy.

Videosynchrazy, der handler om den musikvideobranche, der gjorde Fincher berømt, er også sat i bero, mens manuskriptet gennemarbejdes. Så foreløbigt må fans krydse fingre for, at i hvert fald ét af projekterne lykkes.

I førnævnte interview forklarede han åbent om sine frustrationer som spillefilmskaber:

”Jeg tror, at når folk betaler femten dollars for at sidde i mørket i to en halv time, så vil de have noget, der har en vis handlingsmæssig fremdrift. Jeg vil ikke sige, at det udelukker karakterudvikling, for hvor der end er sprækker i historiens struktur, vil der være noget, der vokser frem og gør det virkeligt.”

”Så der er karakterudvikling i film, men det er sværere og sværere at være i stand til at tilbyde publikum karakterer, der har mange lag eller er forvirrede og komplicerede.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko