Nyhed
18. nov. 2016 | 16:55

DRK viser Shortlist-nominerede film

Foto | Sebastian Danneborn
På onsdag viser DRK den tidligere Shortlist-vinder Aske Bang seneste kortfilm, Den fremmede, der med Sandra Yi Sencindiver og Sebastian Jessen i hovedrollerne kan vinde både Shortlist Prisen og Publikum Prisen.

Mandag til torsdag i næste uge viser DRK hele tolv film, som er nomineret til Ekko Shortlist Awards. ”Ekkos prisuddeling er en god anledning,” siger kanalredaktør.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Der bliver rig mulighed for at se eller gense Ekko Shortlist Awards-nominerede film på tv-skærmen, når DRK i næste uge blænder op for en hel række danske kortfilm.

Fra mandag til torsdag sender kanalen nemlig tre kortfilm om dagen, som DRK har støttet gennem Den Danske Filmskole eller talentordningen New Danish Screen.

Alle film er blandt de nominerede, når Ekko deler Shortlist Awards-priser ud til årets bedste kortfilm næste lørdag i Bremen Teater. Og det er ingen tilfældighed.

”Vi vil rigtigt gerne vise, hvad de nye talenter kan. Der er jo ikke så mange steder, de normalt kan udkomme, så vi vil gerne give dem muligheden på landsdækkende tv. Det synes vi er ret vigtigt,” fortæller Flemming Hedegaard Larsen, der er kanalredaktør på DRK.

”Vi leder hele tiden efter aktuelle anledninger til at vise kortfilm. Og i den forbindelse er Ekko Shortlist Awards en god anledning, vi griber og udnytter.”

Målet med prisfesten
Hos Ekkos chefredaktør Claus Christensen er der stor tilfredshed med, at DRK sætter fokus på kortfilmformatet.

”Det et utroligt glædeligt, at filmene bliver vist på DRK. Formålet med Ekko Shortlist og prisfesten er jo at bringe danske kortfilm ud til folk og hjælpe unge talenter hurtigere ind i den etablerede filmbranche,” siger Claus Christensen.

”Vi kan gøre meget selv på Ekkos hjemmeside, hvor alle de nominerede film kan ses, men takket være DRK kommer udvalgte film nu ud til seere, som vi ikke nødvendigvis har fat i,” siger chefredaktøren og tilføjer, at han er i dialog med DRK om en udvidelse af samarbejdet til næste år.

”Det er mit håb, at Ekko Shortlist Awards i fremtiden også kan bidrage til, at film, som er skabt uden om Filmskolen og New Danish Screen, får DR-premiere. Kvaliteten er der i hvert fald.”

Oplev Sarah Boberg
På mandag kan man blandt andet se Kasper Skovsbøls faretruende flotte middelalderdrama Sorte måne, der er i spil til hele fem priser: bedste fiktion, fotografering, klipning, originale musik og lyddesign.

Samme dag viser DRK Asger Krøjer Kallesøes hjertegribende Rastløs, der er nomineret i fire kategorier – blandt andet for bedste fiktion og bedste mandlige og kvindelige skuespiller: Sarah Boberg og sidste års Shortlist-vinder Elliot Crosset Hove.

Onsdag kan man blandt andet opleve Aske Bangs komedie Den fremmede, som har et befriende humoristisk blik på kultursammenstødet. Aske Bang vandt i 2014 en Shortlist-pris for Ladyboy.

Ligesom sidste år er komikeren Lasse Rimmer vært, når Ekko Shortlist Awards løber af stablen den 26. november i Bremen Teater i København.

DRK viser Shortlist Awards-film

Mandag 21. november

14.40: Rastløs
15.10: Rodløs
15.30: Sorte måne

Tirsdag 22. november

13.55: Sia
14.25: Heaven
14.55: I stykker

Onsdag 23. november

14.00: Den fremmede
14.30: Min far forfra
15.00: Os der valgte mælkevejen

Torsdag 24. november

14.00: Melon Rainbow
14.30: I mørke
15.00: Slip mine hænder

Ekko Shortlist Awards

Dato: Lørdag den 26. november 2016.

Tid: kl. 20
(dørene åbner kl. 19).

Sted: Bremen Teater i København.

Vært: Lasse Rimmer.

Efterfest: DJ Gul med flere.

Billetter til arrangementet koster 110 kr. plus gebyr.

Købes via Billetlugen.

Sponsoreret af Blockbuster og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko