Oscar
Nyhed
27. feb. 2013 | 10:08

Englænder vil have Oscar til London

Foto | Academy of Motion Picture Arts and Sciences
Internationale Oscar-vindere: engelsk-irske Daniel Day Lewis og østrisk-tyske Christoph Waltz mandsopdækker amerikanerne Jennifer Lawrence og Anne Hathaway.

Det skal være slut med Hollywoods monopol på filmindustriens største aften, mener den engelske klummeskribent Simon Jenkins.

Af Lise Ulrich

Det årlige Oscar-show har siden 1929 år været uløseligt forbundet med Hollywood og permanent blå himmel over den røde løber.

Men stod det til den engelske avis London Evening Standards velkendte klummeskribent Simon Jenkins, burde stjerner, instruktører og producenter til næste år pakke regntøjet og flytte hele Oscar-cirkusset til London.

Således argumenterer Simon Jenkins i tirsdagens udgave af London Evening Standard for, at Oscar-uddelingen efterhånden har så mange engelske og internationale vindere på scenen hvert år, at det kun ville være rimeligt at give London mulighed for at agere værtsby for filmverdenens mest glamourøse begivenhed.

Dette ville signalere en anerkendelse af de mange ikke-amerikanske Oscar-vindere og nominerede og gøre showet lettere at komme til for alle de deltagere, der er bosat uden for USA.

”Filmindustrien ser med rette Hollywood som sin fødeby. Men det er en industri, ikke en religion. Folk i filmbranchen behøver ikke valfarte til Hollywood hvert år, som katolikker til Rom eller muslimer til Mekka,” skriver Simon Jenkins i den engelske avis.

Jenkins fremhæver adskillige ikke-amerikanere blandt dette års Oscar-vindere, som for eksempel den engelsk-irske skuespiller Daniel Day Lewis (Lincoln), den østrigsk-tyske skuespiller Christoph Waltz (Django Unchained), den engelske sangerinde Adele (Skyfall), instruktør Ang Lee fra Taiwan (Life of Pi) og den engelske kostumedesigner Jacqueline Durran (Anna Karenina).

Derudover pointerer Jenkins, at blandt andet Les Miserables blev filmet London og instrueret af englænderen Tom Hooper, anmelderfavoritten Amour har østrigsk og fransk oprindelse, mens vinderen af bedste dokumentar blev den sydafrikanske Searching for Sugerman. (som opmærksomme Ekko-læsere vil vide, er svensk!).

Hvad mener du? Er tiden moden til gøre Oscar-showet mobilt? Skriv din kommentar nedenfor.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko