Nyhed
15. feb. 2015 | 15:18

Filminstruktør og producent dræbt under skyderi

Foto | Linkedin
Finn Nørgaard blev 55 år og efterlader sig en kæreste, som han boede sammen med.

Det var den 55-årige film- og tv-mand Finn Nørgaard, der mistede livet under skyderiet ved Krudttønden på Østerbro.

Af Freya Bjørnlund

I går blev en civil mand skudt og dræbt under angrebet på kulturhuset Krudttønden, hvor der blev afholdt et debatarrangement om kunst, blasfemi og ytringsfrihed med den svenske tegner Lars Vilks som æresgæst. Tre betjente blev såret under skyderiet.

I lang tid forlød det, at den dræbte var en 40-årig mand.

Men i dag blev manden identificeret som 55-årige Finn Nørgaard, der som producent, instruktør og klipper står bag flere dokumentar- og fiktionsfilm. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge et øjenvidne skød gerningsmanden Finn Nørgaard på klos hold foran Krudttønden. ”Det lignede en iskold likvidering med et enkelt skud fra en maskinpistol, der gik ind ved brystet,” forklarer det 31-årige øjenvidne til Ekstra Bladet.

Københavns Politi oplyser, at alle pårørende nu er underrettet.

Politiet kender identiteten på den formodede gerningsmand, som selv blev dræbt under en skudveksling med politiet kl. 04.50 i morges.

Dokumentar om integration
Finn Nørgaard har produceret og instrueret flere dokumentarfilm og tv-programmer, blandt andet for DR hvor han var ansat som producer fra 1989 til 2001.

For TV2 instruerede og producerede han En anden vej: Historien om fire nydanskere og en koncernchef, der følger daværende koncernchef i Tryg, Stine Bosse, på en pilgrimsvandring med fire unge kriminelle nydanskere.

I 1988 producerede han dokumentaren Kun for forrykte – Eik Skaløe og Steppeulvene, som er instrueret af Ole Christian Madsen.

”Finn betød meget for mange mennesker, for han hjalp mange videre i branchen,” siger Ole Christian Madsen til BT.

Ole Christian Madsen beskriver Finn Nørgaard som ”et elegant, vellidt og utrolig velformuleret menneske”.

Kæmpede for kærligheden
Finn Nørgaard var uddannet cand.phil. i film og kommunikation fra Københavns Universitet i 1991. Siden 2001 har han været medejer af produktionsselskabet Filmselskabet, der står bag Dan Sälls dokumentar Lê Lê – De jyske vietnamesere om den succesfulde restaurantkæde. Selv har Nørgaard instrueret dokumentaren Boomerang drengen fra 2004.

Malene Trock Hempler, der er filosof og kommentator ved Berlingske og Finn Nørgaards ven gennem femten år, er chokeret over hans alt for tidlige død. Til Ekstra Bladet siger hun:

”Jeg er så ked af det. Det er ikke til at forstå. Finn var sådan et generøst, hjerteligt, forfinet og intelligent menneske. Han kæmpede for kærligheden, hans holdninger var ganske nuancerede, og han tænkte aldrig i ’dem og os’. Han var et fint og kærligt menneske.”

Finn Nørgaard efterlader sig en kæreste, som han levede sammen med.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko