Nyhed
09. aug. 2017 | 13:02

Malerkunst healer Jim Carreys hjerte

Foto | Bobby Davidson
Jim Carrey er kendt som en af nyere tids store humorister, men i en ny dokumentar åbner han op for de mere alvorlige sider af sit liv.

Kort dokumentar viser Jim Carreys kunstneriske talent som maler af en række fantastiske og fascinerende værker.

Af Patricia Smollerup

Vi kender alle det komiske vidunder Jim Carrey for hans ikoniske roller i mere og mindre alvorlige 90’er-komedier som The Truman Show og Dum og dummere.

I de senere år er hans stjerne dog falmet en smule.

Vi så ham i 2014 i fortsættelser som Kick Ass 2 og Dum og dummere 2, der ikke ligefrem var anmelder-darlings.

Siden da er det blevet til to film fra 2016, The Bad Batch og True Crimes, men Carrey var ganske fraværende, da der blev givet interviews omkring The Bad Batch, skriver branchemediet Indiewire.

Nu viser det sig dog, hvor Jim Carreys interesse de sidste seks år har ligget. Han har arbejdet på et andet kunstnerisk talent og udforsket sine kundskaber som maler.

Et klip fra en ny dokumentar med titlen I Needed Color er gået viralt, og viser Carrey i færd med at udarbejde det ene mageløse maleri efter det andet – se klippet nederst i artiklen.

En sand kunstner
I dokumentaren udtrykker Jim Carrey, hvordan han havde brug for mere farve i livet, og hvordan han ser sine malerier som værker, der kan udtrykke følelser.

At man er i stand til at skabe en fysisk gengivelse af det indre liv – sit eget, men også publikums, er netop den egenskab, som Carrey mener er afgørende for, om man er en sand kunstner.

Siden barndommen har Jim Carrey brugt sin tid på at optræde, men har samtidig også haft en interesse for at skrive poesi og tegne.

Han udtaler i dokumentaren, at han kastede sig ud i malerkunsten på et tidspunkt, hvor han prøvede at heale et ødelagt hjerte. I 2010 gik han og modellen Jenny McCarthy fra hinanden efter et femårigt forhold, og bruddet var efter hans egen udsagn hårdt. I 2015 blev hans ekskæreste Cathriona White tilmed fundet død efter at have begået selvmord.

Jim Carrey ser det at male som et udtryk for kærlighed samt accept og udtaler, at det at male får ham til at føle sig fri. ”Fri for fremtiden og fortiden. Fortrydelse og bekymringer,” som han udtrykker det.

Klip: I Needed Color

© Filmmagasinet Ekko