Ekko-tv
09. dec. 2014 | 17:17

Genoplev Ekko Shortlist Awards

Hvordan ser det ud, når den danske filmundergrund er samlet til fest? Vi har samlet aftenens store og små øjeblikke.

Af Claus Christensen

Missede du showet, eller kunne du bare godt tænke dig at genopleve den festlige aften, da Ekko Shortlist Awards 2014 løb af stablen?

Så har du chancen nu.

I tre stemningsfulde minutter har Anna Maria Helgadóttir og Ekko samlet aftenens små og store øjeblikke. Helgadóttir har tidligere instrueret musikvideoen til Moi Caprices To the Lighthouse, som vi udgav på en ekslusiv dvd med verdens bedste musikvideoer.

Rammerne for prisfesten var de rå omgivelser i Øksnehallens bygning 55, der i aftenens anledning var pakket ind i visuelle effekter og befolket med glade filmskabere og filmfans.

Festlighederne var dedikeret til den talentfulde danske filmundergrund. I alt 42 kortfilm var nomineret og kæmpede om de fjorten skiferblokke – Ekko Shortlist-statuetterne.

Aftenens vært var filminstruktør Michael Noer (R og Nordvest), som blev sekunderet af 68-årige Karen Hedin, filmfan og rødstrømpe fra Ry. De musikalske indslag blev leveret af indie-kvartetten Scarlet Chives og den danske singer-songwriter-scenes ukronede konge, Nikolaj Nørlund, som begge har leveret musik til film på Ekko Shortlist.

I de sene aftentimer spillede elektropop-trioen WhoMadeWho for alvor op til efterfest, før den blev ladt i hænderne på dj-makkerparret Esben Weile og Emma Leth samt de feststemte gæster.

Kommentarer

Ekko Shortlist

En ugentlig online-hitliste for kortfilm, hvor filmene rangeres efter antallet af visninger og stjerner.

Indeholder både fiktion, dokumentar, animation og musikvideoer.

Hver uge udvælger Ekko-redaktionen nye film, såkaldte boblere, som får chancen for at komme ind på top 10.

En film kan ligge på top 10 i tretten uger. Herefter fortsætter den på All Time Shortlist.

© Filmmagasinet Ekko