10. aug. 2017

Gud taler ud

Foto | Martin Dam Kristensen

Søren Malling er lige dele jysk familiefar og spirituelt overhoved i Henrik Ruben Genz’ filmatisering af bestseller-roman.

”Da Gud var ung, drømte han om at blive forfatter. Men Gud blev ikke forfatter. Han blev psykolog, gift og fik tre børn.”

Sådan starter traileren til Henrik Ruben Genz’ filmatisering af Jens Blendstrups bestseller-roman Gud taler ud. I filmen er Gud dog ikke en storskægget mand i det høje, men derimod en familiefar med det borgerlige navn Uffe.

Han er til gengæld den selvbestaltede Gud i 80’ernes parcelhus i Århus-forstaden Risskov, hvor han regerer med hård hånd. Søren Malling spiller titelrollen, der beslutter sig for at føre sin forfatterdrøm ud i livet og vender op og ned på det hele i det lille hjem.

De tre sønner – Jens, Thomas og Mikkel – lægger nemlig an til et ungdomsoprør, mens deres svenske mor Gerd Lillian (sangeren Lisa Nilsson) kæmper for at holde sammen på familien.

Jens Blendstrups bog er en skæv og sjov selvbiografi om opvæksten i det jyske. Henrik Ruben Genz har tidligere med succes filmatiseret en bog om jysk forstadsliv, Erling Jepsens Frygtelig lykkelig, der i instruktørens hænder blev noget så sjældent som en dansk noir-western.

Denne gang er der ud fra traileren at bedømme knap så meget genreleg, men til gengæld fanger filmen øjensynligt sin periode med brunlige nuancer på billedsiden og glad dansepop som det musikalske bagtæppe.

Gud taler ud får biografpremiere den 28. september.

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko