17. mar. 2017

The Leftovers

Foto | HBO Nordic

Enden er bogstavelig talt nær i traileren for tredje og sidste sæson af den oversete, men fremragende tv-serie.

I sidste uge viste traileren til den Cph:Dox-aktuelle The John Dalli Mystery makkerparret Mikael Bertelsen og Mads Brügger synge karaoke til Abba-hittet Knowing Me, Knowing You.

Om det er et kosmisk sammentræf, eller tegn på det svenske bands snarlige comeback vides ikke, men ugens trailer byder også denne gang på et soundtrack af Benny, Agnetha og de andre.

Denne gang er sangen SOS, og den er underlægningsmusik til traileren for tredje og sidste sæson af den sortsynede dommedagsserie The Leftovers, hvor enden er nær i mere end én forstand.

Til de lystige poptoner er verden i fuld gang med at gå under i voldelige slowmotion-billeder, mens vi følger politimanden Kevin Garvey (Justin Theroux), der måske er en slags Jesus-figur i den præ-apokalyptiske verden. I første sæson mødte vi ham og hans nærmeste i et univers, hvor to procent af jordens befolkning pludselig forsvandt uden forklaring.

Det leder spandevis af spørgsmål med sig, men der bliver ikke givet mange svar i den mystiske serie. Og man skal nok heller ikke regne med, at slutningen kommer til at give den totale indsigt, da det er manden bag den labyrintiske serie Lost, Damon Lindelof, der står bag The Leftovers.

Til gengæld har serien i to sæsoner budt på inderlig eksistentialisme, som har udviklet sig til en fascinerende allegori over en verden i opbrud.

Tredje og sidste sæson af The Leftovers har premiere på HBO Nordic den 17. april.

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko