11. juli 2017

The Square

Foto | Fredrik Wenzel

Claes Bang bumler rundt blandt dyrene i velfærdsjunglen i den første trailer til Ruben Östlunds Guldpalmevinder.

Det kom bag på Ekkos udsendte og formentlig størstedelen af den forsamlede verdenspresse, at svenske Ruben Östlund i maj vandt Guldpalmen i Cannes med satiren The Square.

Det er nemlig en meget skæv komedie på over to en halv time, der gør grin med det svenske velfærdssamfund, kunstverdenen, kønsroller, hyklerisk politisk korrekthed og meget mere.

Ikke just en typisk Guldpalmevinder.

Danske Claes Bang sparker døren ind til, hvad der bør blive et gevaldigt karrieregennembrud i rollen som museumslederen Christian. I filmens første trailer ses han i en række akavede, sociale interaktioner, mens en David Attenborough-agtig fortællerstemme adfærdspsykologisk giver indsigt i livet i junglen.

Det byder på møder med både menneskeaber og almindelige aber, det ene møde mere underligt end det andet.

Men også den dannede og kultiverede Christian kommer efterhånden til at fremstå temmelig dyrisk, når han roder i et bjerg af affald og dyrker svedig sex med en journalist, spillet af den amerikanske stjerne Elisabeth Moss fra The Handmaid’s Tale.

Foruden Claes Bang i hovedrollen medvirker også danske Christopher Læssø. De to deler en morsom scene, hvor de i bilen fyrer den af til den franske dj-duo Justice, som der også er en forsmag på i traileren.

The Square har dansk biografpremiere den 23. november.

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko