Nyhed
06. mar. 2017 | 11:04

Captain Fantastic-instruktør på vej med ny film

Foto | Erika Latta
Matt Ross instruerer en af børnene i Captian Fantastic. Med historien om den antikapitalistiske far, som har isoleret sig med sin familie i naturen, blev filmen sidste års overraskende indie-hit.

Amerikanske Matt Ross, der slog igennem med Captain Fantastic, barsler med en filmatisering af sci-fi-romanen Tomorrow and Tomorrow.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

2016 var på mange måder et gennembrudsår for instruktør og manuskriptforfatter Matt Ross. 

Hans film Captain Fantastic blev storrost på Sundance-festivalen, hvor den havde premiere, og senere indbragte den Viggo Mortensen en Oscar-nominering for bedste mandlige hovedroller.

Nu lufter Ross sine planer for næste film.

Ifølge Variety og Deadline har den amerikanske instruktør kastet sig over en filmatisering af Tom Sweterlitsch’ roman Tomorrow and Tomorrow fra 2014.

Filmen bliver en futuristisk thriller, der udforsker menneskets forhold til virtuelle og kunstige miljøer.

Indtil videre er Matt Ross tilknyttet filmatiseringen som instruktør, men det vides endnu ikke, om han også skal skrive manuskriptet.

Pittsburgh jævnet med jorden
I Tomorrow and Tomorrow er den amerikanske storby Pittsburgh blevet udslettet af en stor eksplosion og erstattet af virtuel udgave, som filmens hovedperson lever i. 

Filmen kommer til at handle om, hvad der sker, når den teknologi, der egentlig burde knytte os tættere sammen, isolerer og distancerer os.

Tomorrow and Tomorrow ser frem i tiden. Den opstiller en verden, der ikke er helt ulig vores egen i dag og peger i en retning, som vi tydeligvis bevæger os i – hvor teknologi har ændret måden, hvorpå vi interagerer med hinanden,” fortæller Matt Ross om filmen ifølge Deadline.

”I tråd med bogen håber jeg på at undersøge, i hvilken grad vores tilværelse er blevet forbedret eller skadet af den teknologi, der allerede er en uadskillelig del af vores tilværelse.”

Foruden at have instrueret to spillefilm, Captain Fantastic og 28 Hotel Rooms, er Matt Ross også skuespiller og har en fremtrædende rolle i HBO-komedieserien Silicon Valley.

Det vides endnu ikke, hvornår Tomorrow and Tomorrow får premiere, eller hvem der skal spille med.

Trailer: Captain Fantastic

© Filmmagasinet Ekko