Nyhed
30. aug. 2017 | 11:30

Hvid skuespiller takker nej til japansk rolle

Joe Lederer
Ed Skrein som Francis i Deadpool. Ved at takke nej til rollen som den japansk-amerikanske Daimo tager skuespilleren afstand fra såkaldt whitewashing i Hollywood.

Efter kontrovers om whitewashing skriver Ed Skrein i et åbent brev, at han trækker sig fra en rolle i kommende Hellboy-reboot.

Af David Madsen

Scarlett Johansson havde ikke noget problem med at spille den japanske Major Motoko Kusanagi i rebootet af Ghost in the Shell. Og Tilda Swinton forsvarede sin keltiske udgave af The Ancient One i Doctor Strange.

Men for den britiskfødte Ed Skrein, som spiller skurken Francis i Deadpool, har piben fået en anden lyd. Han har takket nej til rollen som den japansk-amerikanske Major Ben Daimio i Hellboy: Rise of the Blood Queen.

Udmeldingen kommer, efter at folk på de sociale medier har brokket sig over såkaldt whitewashing i Hollywood – altså når hvide mennesker spiller en anden etnicitet end deres egen.

”Jeg accepterede rollen uden at vide, at karakteren i den originale tegneserie var af en blandet asiatisk etnicitet,” skriver Ed Skrein i en pressemeddelelse.

”Repræsentation af etnisk diversitet er vigtig, især for mig, da min familie er af blandet etnicitet. Det er vores ansvar at træffe moralske valg, som i disse sværere tider bakker op om, at alle bliver inddraget i fællesskabet. Jeg håber, at disse diskussioner en dag vil blive mindre nødvendige, og at vi kan hjælpe med at fremhæve ligeværdig repræsentation i film,” fremfører Ed Skrein.

Deadline rapporterer, at producerne bag den kommende film fra Lionsgate og Millenium Pictures har taget skuespillerens bekymringer alvorligt. Man vil nu give rollen til en skuespiller i forhold til karakterens oprindelige etnicitet.

© Filmmagasinet Ekko