Med udkig over filmbranchen

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

08. aug. 2017 | 10:49

Succeskriterier for danske filminstruktører

Foto | Uoplyst

– Okay, jeg har lavet en fantastisk film. Anmelderne vil elske den. Det er det vigtigste.

– Okay, anmelderne slagtede den. Men publikum kommer helt sikkert. Det er også det vigtigste.

– Okay, filmen floppede i biograferne. Ingen biografgængere gider se filmen. Men mon ikke folk i stedet foretrækker at se filmen på vod i hjemmebiografen. Det er også det vigtigste.

– Okay, jeg kan ikke få oplyst, hvor mange der ser den i hjemmebiografen, men forfatteren, hvis bog filmen er baseret på, kan forhåbentlig lide filmen. Det er også det vigtigste.

– Okay, forfatteren kunne heller ikke lide filmen, men jeg er sikker på, at skuespillerne er glade. Det er også det vigtigste.

– Okay, skuespillerne er tavse som graven, men jeg er sikker på, at min mor vil være begejstret. Det er også det vigtigste. Herregud, det er jo hendes skyld, at jeg blev filminstruktør.

– Okay, min mor vendte også tommelfingeren nedad, men jeg er sikker på, at mine Facebook-venner vil kunne lide filmen. Det er også det vigtigste.

– Okay, mine Facebook-venner kunne lide filmen, men jeg har dog fundet ud af, at de slet ikke har set den. Nå, men filmen bliver sikkert udtaget til nogle betydningsfulde filmfestivaler i for eksempel Beograd og på Island. Det er også det vigtigste.

Okay, filmen blev kun udtaget til en filmfestival i Klovborg, men jeg har lavet en fantastisk film, synes jeg selv. Det er også det vigtigste.

Okay, jeg har bare været forud for min tid. Det er det vigtigste.

Filmen vil helt sikkert blive set af mindst 150.000 seere, når den bliver vist på tv.

Filmen er en enorm succes.

Kim Pedersen

 

Kim Pedersen kommenterer nye trends og generelle nyheder fra ind- og udland.

Blev født ind i filmbranchen via en far, som var filmudlejningsdirektør i det nu hedengangne United Artists. Som bare tyveårig overtog han i 1978 en biografvirksomhed i Aarhus, som han drev og udviklede til en førende markedsposition, inden selskabet blev afhændet i 1999.

Kim Pedersen har i dag en lang række tillidsposter i filmbranchen. Fra 2005 har han været formand for Brancheforeningen Danske Biografer og fra 2007 ligeledes vicepræsident i The International Union of Cinemas.

Han er også formand for UNIC Tech Commitee og rådsmedlem i National Association of Theatre Owners International Committee og Film Theft Task Force i USA. Senest er han indtrådt som bestyrelsesmedlem i Biografklub Danmark A/S, som blandt andet udvælger filmene til klubbens program.

Bloggen er personlig og uafhængig. De meninger og opfattelser, der kommer til udtryk i bloggen, er bloggeren eneansvarlig for.

© Filmmagasinet Ekko