Anmeldelser / festivalanmeldelse

1 - 12 ud af 29
festivalanmeldelse
03. mar. 2023 | 20:16

Past Lives

Smertefuldt kærlighedsdrama om en koreansk-canadisk kvinde splittet mellem to mænd og to kulturer bejler allerede til næste års Oscar-uddeling.

festivalanmeldelse
17. maj 2023 | 14:06

Jeanne du Barry

Cannes-festivalen åbner med en eklatant maveplasker af et periodedrama, der på antifeministisk vis hylder passive kvinder og Johnny Depp.

festivalanmeldelse
01. sep. 2023 | 16:00

Bastarden

Danmarks Guldløve-håb er en medrivende fortidswestern og et triumferende comeback for en instruktør, der har været alt for længe væk.

festivalanmeldelse
21. maj 2023 | 10:55

Killers of the Flower Moon

Robert De Niro og Leonardo DiCaprio har mesterligt samspil i Martin Scorseses lige dele fascinerende og frustrerende western om et skammeligt glemt folkemord.

festivalanmeldelse
01. sep. 2023 | 16:00

Bastarden

Danmarks Guldløve-håb er en medrivende fortidswestern og et triumferende comeback for en instruktør, der har været alt for længe væk.

festivalanmeldelse
02. feb. 2021 | 20:13

Pleasure

Kompromisløst svensk pornodrama fører publikum ubehageligt tæt på en nådesløs branche.

festivalanmeldelse
02. sep. 2023 | 14:56

The Wonderful Story of Henry Sugar

Roald Dahls finurlige fortællinger passer perfekt til Wes Andersons talent for at opbygge sirlige eventyrverdener.

festivalanmeldelse
31. aug. 2023 | 16:57

El Conde

I Pablo Larraíns bredside mod Pinochet-regimet optræder den afstumpede diktator som en selvynkende vampyr i bitter strid om sit eftermæle.

festivalanmeldelse
22. feb. 2024 | 21:14

Des Teufels Bad

Historisk depressionsgyser af instruktørerne bag Goodnight Mommy er et knugende intenst eksempel på historiens oversete kvindeskæbner.

festivalanmeldelse
22. feb. 2024 | 22:29

Vogter

Gustav Möller følger op på Den skyldige med endnu et veldrejet kammerspil, der næsten bogstaveligt fængsler publikum med sit etiske dilemma.

festivalanmeldelse
09. mar. 2023 | 07:46

Adamant – Hjerterum på Seinen

Årets Guldbjørnevinder om kreativ terapi på et behandlingssted aftabuiserer psykisk sygdom og minder os om, hvor livgivende og livsnødvendig kunsten er. 

festivalanmeldelse
19. maj 2023 | 15:41

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Harrison Ford giver endnu en tur i manegen i et værdigt ekstranummer, der hverken tilføjer nye lag til filmhistoriens største eventyrer eller skæmmer hans eftermæle.

© Filmmagasinet Ekko