Anmeldelser / Serieanmeldelse

25 - 36 ud af 838
Serieanmeldelse
21. maj 2024 | 11:13

Grundtvig

DR’s virkelig velfungerende dramadokumentar er højskole til hele folket i bedste sendetid og vækker omsider den store dansker til live.

Serieanmeldelse
19. apr. 2024 | 09:31

Bullshit

Fortidens rockere menneskeliggøres uden at pille det monstrøse ud af dem i voldsomt ambitiøs serie, der lader hensynsløshed og sårbarhed bo side om side.

Serieanmeldelse
11. apr. 2024 | 00:59

Orkestret – Sæson 2

Karaktererne står bomstille og udvikler sig alligevel i anden sæson af Mikkel Munch-Fals’ usædvanligt vellykkede serie, der byder på uventet satire over velfærdssamfundets falliterklæring.

Serieanmeldelse
31. mar. 2024 | 19:06

Ripley

Æstetisk gennemført serie med kuldegysende Andrew Scott er et velkomment alternativ til den sommerferielækre filmatisering af Highsmiths thriller.

Serieanmeldelse
21. mar. 2024 | 10:24

The Gentlemen

Guy Ritchie er om nogen en forminstruktør, og Netflix-serie er en opvisning i alt det, der får fans til at knuselske den britiske Tarantino.

Serieanmeldelse
05. mar. 2024 | 12:09

Feud: Capote vs. The Swans

Raffineret og flot iscenesat serie om den amerikanske forfatter Truman Capote, der ville hudflette overklassen, men selv endte på forgængelighedens kirkegård.

Serieanmeldelse
04. mar. 2024 | 04:00

Med drager mod dæmoner

Dansk efterskole er som et kærligt lys i trivselskrisens mørke, når den giver de selverklærede nørder følelsen af urørlighed gennem rollespil.

Serieanmeldelse
03. mar. 2024 | 11:56

The Regime

Det er svært at være sjov, når der ikke er meget at grine af, men alligevel formår satire over vor tids farlige tyranner at bringe smilet frem.

Serieanmeldelse
28. feb. 2024 | 12:45

Shogun

Genfilmatiseringen af klassiker er blevet udsat for japansk vask og strygning, som man sagde i gamle dage, når noget var virkelig gennemført.

Serieanmeldelse
18. feb. 2024 | 10:14

The New Look

Vor anmelder bliver så overrasket over dybden af følelser, erindring og ideologi, der kan gemmes i den smukkeste kvindemode, at han kniber en tåre.

Serieanmeldelse
08. feb. 2024 | 09:30

Tragedien i Tjæreborg

TV 2-dokumentar retter ligesom DR’s omdiskuterede Forfulgt af politiet? en hård kritik af politiet for unødig brutalitet, men den er af en meget mere journalistisk solid støbning.

Serieanmeldelse
08. jan. 2024 | 09:34

Blue Lights

Politikrimiens tilbagevendende tema om venskab og sammenhold på tværs af klasse og religion understreges i spændende kvalitetsserie fra nordirske Belfast.

© Filmmagasinet Ekko