Schlüters fald
01. juli 2015 | 18:59

Advokat-snyd i filmbranchen

Foto | Advokatfirmaet Johan Schlüter
Producentforeningen mener, at Johan Schlüter og hans advokatfirma, som har varetaget foreningens interesser i årtier, skylder dem mindst 100 millioner kroner.

Producentforeningen har indgivet en politianmeldelse i en sag til mindst 100 millioner kroner.

Af Casper Hindse

Susanne Løkkegaard Fryland, der er partner i advokatfirmaet Johan Schlüter I/S, er kommet i økonomisk modvind i filmbranchen.

Normalt sidder den mangeårige advokat som en af producentforeningens betroede jurister, men i dag har samme forening indgivet en politianmeldelse.

Det samme har advokatfirmaet, som samtidig har bortvist Susanne Løkkegaard Fryland og udsendt en pressemeddelelse, hvor man kan læse, at der er ”begået grove økonomiske forbrydelser”, skriver tv2.dk.

Bedraget
Den mere eksakte beskyldning går på, at advokaten har hævet en række store beløb i sin position som direktør i firmaet Registrering Danmark APS.

Disse hævninger skal politiet nu altså til at se nærmere på. Noget af det første, der nok vil blive efterforsket, er en nylig revisionsundersøgelse, som påviser alvorlige uregelmæssigheder. Det bevidner en gæld på mindst 100 millioner kroner fra advokatfirmaet Johan Schlüter I/S til producenterne.

Producentforeningen, der har omkring 100 medlemmer, som producerer film, computerspil og tv, bekræfter politianmeldelsen over for tv2.dk.

Det er ikke første gang, at advokatfirmaet Johan Schlüter I/S er i søgelyset. Sidste år blev Johan Schlüter in absentia selv idømt atten måneders ubetinget fængsel i Frankrig i en sag om bedrag og ophavsrettigheder.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko