Ugens streaming
01. sep. 2017 | 10:38

Ekko anbefaler: Animationsfilm

Foto | Disney/Pixar
Racerbilen Lynet McQueen er tilbage på det store lærred. Vi anbefaler animationsfilm, som kan streames i weekenden.

Animerede fortællinger samler både unge og ældre, men kan også være store filmiske oplevelser. Vi anbefaler fem stærke animationsfilm på streamingtjenesterne.

Af Patricia Smollerup

En af animationsfilms bedste egenskaber er evnen til at samle familien.

Børnene bliver præsenteret for en fascinerende verden med underholdende figurer, mens forældre og bedsteforældre uden alt for meget anstrengelse kan tilbringe en hyggelig stund med deres kære.

Men foruden at medvirke til familieidyllen har mange af de bedste animationsfilm flere lag samt et budskab, som også de ældre generationer kan betages af.

I anledning af premieren på Pixars seneste skud på stammen, Biler 3,har vi derfor fundet fem gode animationsfilm på de danske streamingtjenester.

Anbefalingerne hjælper dig med at dirigere uden om tomme kalorier og de film, som udelukkende har indtjening for øje. Tværtimod er her fem gode bud på vellykkede og rørende animationsfilm.

 
Zootropolis

Antropomorfe dyr er i centrum i Disneys Zootropolis, som er en hjertevarm og humoristisk fortælling om et umage makkerpar: kaninen Judy Hopps og den halvkriminelle ræv Nick Wilde. Sammen forsøger de at bekæmpe kriminalitet i storbyen Zootropolis.

Instruktørerne Byron Howard og Rich Moore har skabt en stærk fortælling om, hvordan frygt kan splitte et samfund. Filmen er en varm fortaler for en verden med diversitet, hvor alle lever i symbiose som ligeværdige individer.

Filmen passede perfekt ind i den politiske stemning ved Oscar-showet i 2017, hvor præsidentvalget og Trumps kontroversielle Muslim Ban lå frisk i erindringen. Zootropolis vandt da også for bedste animationsfilm.

Kan ses på Netflix

 

Den lille prins

Med en blanding af computeranimation og stop-motion bliver vi i Den lille prins præsenteret for Saint-Exupérys berømte eventyr fra 1943 af samme navn. Filmen er dog pakket ind i en moderne fortælling om en ung pige, som ifølge sin ambitiøse mor ikke har et sekund at spilde i sin travle hverdag.

Men en dag møder pigen den nu ældre pilot fra den originale historie om den lille prins, og med ham præsenteres hun for de vigtige værdier i livet, som også er i fokus i Saint-Exupérys klassiske historie.

Mark Osborne viderefører med Den lille Prins bogens rørende budskab om at have et rent hjerte og fantasi i sjælen.

Kan ses på C MoreNår vinden rejser sig

Man kan ikke tale om animationsfilm uden at nævne japanske Hayao Miyazaki og Studio Ghibli. Når vinden rejser sig er endnu et af Miyazakis visuelt smukke mesterværker, der i øvrigt var planlagt som hans sidste.

Ligesom klassikerne Chihiro og heksene og Min nabo Totoro er filmen skæv og fortryllende. Men denne gang er det magiske udtryk fasttømret i en realisme. Fortællingen tager nemlig udgangspunkt i årene omkring Anden Verdenskrig, og det tilfører en melankolsk og alvorstung tone til Miyazakis fantasifulde univers.

Filmen tager udgangspunkt i den virkelige person Jiro Horikoshi, der designede jagerfly til den japanske hær. Det gør Når vinden rejser sig til en fortælling om drømme og om en skaber, der fokuserer mere på kunst end på det færdige produkt. Ligesom Miyazaki selv.

Kan ses på Filmstriben

 

Inderst inde

I Pixars mesterværk Inderst inde følger vi de fem personificerede følelser: Glæde, Triste, Afsky, Frygt og Vrede. De rumsterer inde i teenagepigen Riley, hvor de kæmper om at styre den unge piges sindstilstand.

Filmen er farverig og energisk, men er samtidig en dyb og eksistentialistisk fortælling om det at være menneske, at opleve forandring og at vokse op. For hvor er fantasiens plads i en voksen verden, og hvad vil det sige at være lykkelig?

Filmen sætter fokus på, at livet ikke kun rummer de glade minder, men også de triste. Man kan se nostalgisk tilbage på sine oplevelser både med glæde over, at de har været der, men også med tristhed over, at de er ovre.

Kan lejes på Blockbuster

 

Kubo – den modige samurai

Kubo – den modige samurai er det længste stop-motion-værk til dato. Filmen er af det amerikanske selskab Laika, som også har stået bag stop-motion-film som Coraline, ParaNorman og Æsketroldene.

Travis Knights fantastiske fortælling er tydeligt inspireret af Kurosawa og Miyazaki samt gammel japansk fortællekunst fra nō- og kabuki-teater.

Filmen er en dramatisk og eventyrlig fortælling om drengen Kubo. I et magisk univers i det gamle Japan begiver han sig ud på en lang rejse for at finde en gammel rustning fra den store samuraikæmper Hanzo, som også er Kubos far. 

Kan ses på Viaplay

Kommentarer

Ugens streaming

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

Denne uge fokuserer vi på animationsfilm.

© Filmmagasinet Ekko