Ugens streaming
19. juli 2018 | 14:57

Streaming: Animerede superhelte

Foto | Pixar
Superheltefamilien er tilbage i De utrolige 2. Moren Elastigirl skal redde verden, mens faren Hr. Utrolig må blive hjemme og passe familien, hvad der viser sig lige så svært som at redde verden.

Superhelte har altid været en del af animationsverdenen. Og de er ikke kun for børn, som bevist af disse tre film og to serier.

Af Mikkel Krebs Behnke og Astrid Gjørup

”It’s a bird, it’s a plane.”

Replikken stammer fra introen til Superman-serien, der løb fra 1941 til 1943. Han var den første superhelt, der blev tegnet til tv-skærmen.

Med fjernsynets fremkomst fandt animerede superhelte som Spider-Man og Batman stor succes i serier rettet mod børn. Siden har animation været betegnet som noget, der er henvendt til børn.

Den 31. august får De utrolige 2 dansk biografpremiere.

Filmens skaber Brad Bird har altid kæmpet imod den opfattelse, at tegnefilm kun er for børn. Derfor er der ifølge Bird politiske samfundskommentarer i både De utrolige fra 2004 og den nye fortsættelse.

Som optakt har vi udvalgt tre animerede superheltefilm og to serier, der demonstrerer, at voksne også kan blive underholdt og udfordret af animationsfilm.

De utrolige

Med temaer som midtvejskrise og dysfunktionelt familieliv har De utrolige en mere alvorlig mine end de fleste animationsfilm.

Filmen handler om en superheltefamilie. Men det er hårde tider for superhelte. Offentligheden bryder sig ikke længere om dem, og et hav af sagsanlæg tvinger dem til at skifte identitet og blive almindelige borgere. Men familien og især faren Hr. Utrolig har svært ved tilpasse sig det ordinære, så da muligheden byder sig for igen at bruge sine kræfter, gør han det.

De utrolige fik en Oscar for bedste animationsfilm og man forstår hvorfor. Den er atypisk, da den nærmest er socialrealistisk og handler om mennesker af kød og blod, som er sårbare på trods af, at de er superhelte.

Streames på C More og Viaplay.

 

Todd McFarlane’s Spawn

Spawn henvender sig faktisk primært til et voksent publikum. Mørket er voldsomt, sproget grimt, der er nøgenhed, og den grafiske vold er foruroligende. Serien er bestemt ikke for sarte sjæle.

Himmel og helvede er i krig. Jorden er blevet til en slagmark, hvor præmien for de kæmpende er menneskesjæle. Her finder vi Spawn, der har solgt sin sjæl til djævlen.

Spawn siges at være en serie, man så bag sine forældres ryg. I sin tid blev den vist på HBO ved midnatstid på grund af det brutale univers. Men serien er også visuelt imponerende og fascinerende, mens historien og universet er spændende er al sin dysterhed.

Streames på HBO Nordic.

 

Megamind

Skurken Megamind forsøger ihærdigt at besejre den populære superhelt Metro Man, men altid uden succes. En dag lykkes det endelig.

Megamind begynder dog at kede sig. Det er nemlig ikke sjovt at være skurk, hvis der ikke er en superhelt at bekæmpe og en by, som frygter en. Det ændrer sig, da Tighten kommer til Metropolis. Modsat Megamind er Tighten nemlig god til at være skurk. Men hvem skal redde Metropolis, når der ikke længere er en superhelt?

Megamind har en ironi og varme, som gør den værd at bruge tid på. Will Ferrell lægger stemme til Megamind, mens Tina Fey er journalisten Roxie, som ufrivilligt skal agere dame i nød, når Megamind kæmper mod Metro Man.

Streames på Netflix.

 

Filmen om Kaptajn Underhyler

Dav Pilkeys børnebøger om den fedladne parodi af en superhelt, Kaptajn Underhyler, der kun bærer kappe og underbukser, er elsket af mange. Og filmen lever op til bøgernes rablende univers.

To gæve drenge i 4. klasse, Jimmy og Otto, bruger størstedelen af deres tid på superhelten Kaptajn Underhyler, som de har skabt. Ved blot et fingerknips kan de aktivere identiteten. Da skolens nye lærer viser sig at være en rablende superskurk, bliver Kaptajn Underhyler en nyttig opfindelse.

Filmen om Kaptajn Underhyler er en fantasifuld animationsfilm om en uortodoks superhelt. Humoren rammer de mindste, men vil også få ældre til at klukke.

Streames på C More.

 

One-Punch Man

Hvad gør en superhelt, der aldrig møder en værdig modstander? Det er problemet for Saitama. Han har nemlig en særlig evne: han kan ikke tabe.

Derfor er der intet at stræbe efter for Saitama. Han behøver ikke at frygte noget eller forberede sig på kommende superskurke, da han med et enkelt slag kan overvinde alle.

Serien One-Punch Man giver et anderledes blik på superheltegenren. Der er ikke en trist fortid, ingen ond nemesis, og ingen konflikt, der skal løses. Det gør One-Punch Man til en sjov og sort serie, der er helt sin egen.

Streames på Netflix.

Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

I denne uge fokuserer vi på film og serier med animerede superhelte.

© Filmmagasinet Ekko