Cannes 2015
15. apr. 2015 | 14:25

Dansk animationsfilm udtaget til Cannes

Foto | Morten Jæger
I Tsunami går turen til Japan, hvor der på magisk-realistisk vis fortælles om efterdønningerne af en stor flodbølge.

The Animation Workshop i Viborg fejrer ny triumf med udtagelsen af afgangsfilmen Tsunami til verdens førende festival.

Af Nicki Bruun

I morgen offentliggøres hovedkonkurrencen i Cannes, og der er stor spænding om, hvorvidt dansk film kommer med. Lykkes det for Thomas Vinterberg med Kollektivet eller for Tobias Lindholm med Afghanistan-dramaet Krigen?

I dag er vi dog blevet sikret dansk deltagelse ved Cannes-festivalen, der finder sted i næste måned. Det drejer sig om Tsunami, som er instrueret af Sofie Nørgaard Kampmark og er en af afgangsfilmene på den nyeste årgang fra The Animation Workshop i Viborg.

Årgangsfilmene blev anmeldt af Ekko i februar, og de kan alle ses på All Time Shortlist – undtagen Tsunami, som kommer på Shortlist efter Cannes.

Tsumani foregår i Japan i efterdønningerne af en flodbølge, der har oversvømmet en enlig herres hus. Vores anmelder kalder den en magisk-realistisk 3D-animation i Hayao Miyazakis ånd. Særligt lyduniverset af vanddryp og dyrelyde er filmens styrke.

The Animation Workshop har tidligere haft film udtaget til festivalen i Cannes. Morten Helgelands Slug Invasion fik således i 2012 også plads i serien Cinéfondation Selection, som udvælger de allerbedste kortfilm fra filmskoler over hele verden.

Tsunami er én af atten film, som i år er sluppet igennem nåleøjet blandt 1600 kandidater. Sofie Nørgaard Kampmark får selskab af tre andre animationsinstruktører, og den 22. maj får vi at vide, hvem de tre priser går til.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko