Ugens streaming
19. okt. 2018 | 15:24

Dem vil du ikke møde i en mørk gyde

Foto | Brooke Palmer
Bill Skarsgård slår sig løs som Pennywise the Dancing Clown i 2017-filmatiseringen af Stephens Kings roman It. Det klarede han så godt, at han om et års tid atter trækker i klovnekostumet til en toer.

Intet gys uden monstre! I denne uge anbefaler vi til streaming fem horrorfilm med afskyelige skabninger, som koldblodigt terroriserer og dræber deres ofre.

Af Astrid Gjørup

De ligner os, men de er i stand til at gøre de mest makabre ting. De placerer sig på grænsen mellem det normale og det overnaturlige, og med iskold kontrol er det umuligt at forudsige deres næste træk. Nådesløst og koldblodigt terroriserer og dræber de deres ofre.

Og vi elsker det!

Monstrene har nemlig tag i os. Vi tager gerne en nat med mareridt og koldsved, hvis det skal være prisen for 90 minutters bloddryppende gys.

Angsten skal nok nå ind til knoglemarven med denne uges premiere på den ellevte Halloween-film.

Her genoptager Jamie Lee Curtis rollen som Laurie Strode, der konstant må leve i frygt for, at seriemorderen Michael Myers skal finde hende igen.

Så sov med lyset tændt, lås hoveddøren og kryb under dynen, for vi slipper fem gruopvækkende monstre løs som optakt til Halloween den 31. oktober.

Norman Bates – Psycho

Et brusebad vil aldrig være det samme, når man først har set Alfred Hitchcocks gysermesterværk fra 1960.

Norman er en genert ung mand, der bestyrer Bates Motel. Sekretæren Marion tjekker ind, og hun falder i snak med den forsigtige Norman. Han får et godt øje til Marion, men Normans mor får hurtigt sat en stopper for hans romantiske tilnærmelser. Senere på motelværelset får Marion et uventet besøg af Normans mor! 

Sympatisk, sårbar og skingrende sindssyg. Norman Bates tager fusen på publikum, når det står klart, at ”mors dreng” gemmer andet end gamle ringbind i sin kælder. 

Streames på C More 

 

Pennywise – It

Stephen Kings It vil man oftest – som i filmen fra 2017 – møde i form af Pennywise the Dancing Clown, selv om den kan omdanne sig til det, som dens offer frygter mest.

Den sætter gerne tænderne i menneskebørn og lokker derfor byens småfolk ned i kloakken. Det opdager drengegruppen The Losers Club, og de beslutter sig for at slå igen.

Nogen som undrer sig over, hvorfor Pennywise betegnes som ”den” og ikke en ”han”? Måske får vi svaret, når Bill Skarsgård igen ifører sig klovnekostumet i It: Chapter Two.

Streames på Netflix


Pazuzu – Eksorcisten

Det rygtes, at folk kastede op og besvimede ved synet af Regan/Pazuzu, da William Friedkins Eksorcisten havde premiere i 1973.

En dag begynder den stille tolvårige Regan at opføre sig uforklarligt vulgært. Først tror hendes mor, at det er en reaktion på skilsmissen, men langsomt bliver det klart, at der er noget mere dæmonisk på spil.

Den katolske præst Damien Karras bliver tilkaldt, og han foreslår en eksorcisme. Langsomt begynder dæmonen Pazuzu at give sig til kende.

Streames på SF Anytime


The Blob – The Blob

”It crawls! It creeps! It eats you alive!” Man vil for altid se skævt til tapetklister, efter man har set Irvin Yeaworths science fiction horror fra 1958.

Politiet vil ikke tro Steve, da han fortæller, at en rødlig jelly-klump har ædt den lokale læge og hans sygeplejeske. Mens Steve prøver at overbevise myndighederne, tager The Blob videre ind mod byen, hvor den æder alt på sin vej. I byen kaster den sig sultent over byens biograf, mens folk løber skrigende for deres liv. Heldigvis opdager Steve, at The Blob har ét svagt punkt: kulde.

Ja, fjollet lyder det. Men den røde jelly-klump havde en langt mere alvorlig betydning i datidens angst for kommunisme.

Lejes eller købes på Amazon Prime


Michael Myers – Halloween

Med kniv og kedeldragt gør Michael Myers sig klar til hævn i John Carpenters mesterværk fra 1978.

Halloween-aften dræber den seksårige Michael Myers sin syttenårige søster med en kniv. Femten år senere flygter han fra den lukkede afdeling og begynder igen at jagte en ung, uskyldig kvinde.

Plottet er simpelt, men det virker!

Halloween blev startskuddet til en bølge af slasherfilm, der blandt andet tog inspiration fra italienske giallo-film, Orson Welles’ Touch of Evil og selvfølgelig Hitchcocks Psycho.

Lejes eller købes på Amazon Prime


Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

I denne uge fokuserer vi på uhyggelige filmmonstre.

© Filmmagasinet Ekko