Anbefaling
08. juli 2015 | 09:17

DR viser sommerens bedste komedieserie

Foto | Ed Miller
Sharon Horgan og Rob Delaney spiller skolelæreren Sharon og reklamemanden Rob, der efter en sexfyldt weekend i London finder ud af, at de er blevet gravide.

Bag den kedelige titel Da Sharon mødte Rob gemmer sig en romantisk komedieserie af højeste karat.

Af Nicki Bruun

Sommeren er historisk set dødvande for godt tv, men i år er en undtagelse.

Mens HBO Nordic hver mandag præsenterer et afsnit af årets mest ventede dramaserie, anden sæson af True Detective, viser Danmarks Radio i mere ubemærkethed en skamrost engelsk tv-serie torsdag aften.

Serien har på dansk fået den noget kedelige titel Da Sharon mødte Rob, der givetvis skal ses som en henvisning til Rob Reiners romantiske komedie-klassiker Da Harry mødte Sally fra 1989.

Men kedeligt er det langt fra, og efter at have set første afsnit vender vi her på Ekko tommelfingeren opad for serien, som den anerkendte tv-kritiker Todd VanDerWerff fra internetmagasinet Vox.com tilmed kalder sommerens bedste komedieserie.

Skuespillerne løfter løjerne
Originaltitlen er Catastrophe, og katastrofen består i, at seriens to hovedpersoner, irske Sharon (Sharon Horgan) og amerikanske Rob (Rob Delaney) efter en sexfyldt weekend i London finder ud af, at de sammen venter et barn.

Derfor mødes de igen i Sharons hjemby London og aftaler at få og opfostre barnet. Præmissen er set før, og anmelderne sammenligner da også serien med Judd Apatows Knocked Up (2007).

Da Sharon mødte Rob er et kærlighedsbarn af skuespillerne Sharon Horgan og Rob Delaney, der også har skabt serien. Horgan er en irsk skuespiller, som især har medvirket i engelske tv-serier. Delaney er en amerikansk komiker og kendt for at være en af de morsomste mænd på Twitter.

Det er ikke mindst kemien mellem de to, der løfter serien op i de højere luftlag.

Hver torsdag på DR2
I vanlig britisk stil består sæsonen blot af seks afsnit af nogle-og-tyve-minutter.

Første afsnit af Da Sharon mødte Rob ligger på dr.dk indtil på fredag 10. juli, så det gælder om at komme væk fra sommersolen og ind foran computeren.

Dernæst kan man så passende tænde for sit tv de næste fem torsdage klokken 21.30 på DR2, hvor de resterende fem afsnit vil blive vist.

Trailer: Da Sharon mødte Rob

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko