Cannes 2017
20. maj 2017 | 23:56

Efterladt taske skaber kaos i Cannes

Foto | Claus Christensen
Cannes-festivalens pressechef, Christine Aime, spejder ud over de mange journalister og anmeldere forsamlet foran Debussy-biografen.

Den franske festival evakuerede området foran Debussy-biografen, fordi man havde fundet en mistænkelig genstand.

Af Nicki Bruun

Der har været ekstra mange sikkerhedsforanstaltninger under dette års Cannes-festival på grund af frygten for terror, som er meget nærværende.

Det har derfor taget historisk lang tid at komme ind til visningerne, men her til aften spidsede tingene til. Mens anmelderne utålmodigt stod og ventede på at komme ind til pressevisningen af Michel Hazanavicius’ Le redoubtable, blev alarmberedskabet nemlig pludselig aktiveret.

Det skyldtes ifølge Variety, at der var blevet fundet en efterladt taske i Debussy-salen, festivalens næststørste biograf, hvor der hver aften er pressevisninger på filmene i hovedkonkurrencen.

Festivalens pressechef, Christine Aime, førte samtaler med vagterne på den røde løber, og til sidst fik anmelderne besked på at forlade området foran biografen. Imens gik politiet ifølge Variety inde i bygningen med hunde. Et kvarter senere blev alarmen dog afblæst og filmen vist med cirka 45 minutters forsinkelse.

Cannes-festivalen skrev efterfølgende på Twitter, at sikkerhedsprotokollen var blevet sat i gang efter fundet af en genstand, men at der hurtigt kom orden på det hele.

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er den 70. af slagsen.

Den løber i år fra 17. til 28. maj 2017.

© Filmmagasinet Ekko