Ekko Film Cup
13. sep. 2017 | 21:54 - Opdateret 14. sep. 2017 | 13:58

Klar til Ekko Film Cup efter vild transfersommer

Foto | Anders Rye Skjoldjensen
Kenneth Kaintz drikker champagne af pokalen, da Miso Film for første gang vinder Ekko Film Cup i 2016 med en finalesejr over Meta Film på 1-0. I år har Miso tilmed købt Metas stjerne, Cyron Melville, så de må siges at være storfavoritter.

Cyron Melville skifter til sidste års vinderhold, Jonas Elmer forlader Ekko, og Michael Noer vender hjem til Nordisk Film. På fredag kåres filmbranchens bedste fodboldhold på banerne i Valby.

Af Claus Christensen

If you can’t beat ’em, join ’em! 

Skuespilleren Cyron Melville og Meta Film tabte sidste års finale til Miso Film. Et nederlag, som tydeligvis gjorde ondt på stjernespilleren, der er kendt for rollen som Brian Laudrup i Sommeren ’92

Gæt hvilket hold, Cyron Melville stiller op for i år? Rigtigt, Miso Film.

Det kan godt være, at Miso Film tabte Slaget ved Dybbøl, men selskabet ligner en storfavorit i årets turnering. Spørgsmålet er dog, om Melville på midtbanen vil fungere sammen med Niklas Herskind, eller om de vil strides om den lille runde. Man siger jo, at der kun er plads til én kæmpestjerne på et hold.

Ronnie Fridthjofs Skofabrikken og Super16 ligner overkommelige modstandere for Miso Film i gruppespillets pulje A (se grupperne og kampplanen i bunden af artiklen). Men kun en tåbe frygter ikke Skofabrikkens keeper Rasmus Heide eller den selvbestaltede filmuddannelses fandenivoldske talenter.

Grisehoved foran fødderne
Cyron Melvilles klubskifte har sendt chokbølger gennem den fodboldelskende filmbranche.

I desperation har Meta Film sluttet sig sammen med SAM Production og kalder sig nu Sameta. De har købt keeperen Rasmus Heisterberg. Men ikke nok med det.

Sameta har set stort på alle regler om fair play og er gået på strandhugst i Filmmagasinet Ekkos spillerstab. Det pres bukkede instruktøren Jonas Elmer ulykkeligvis under for, og mon ikke, at den spillefilm, som han er i gang med at instruere for Meta Film, har været en del af handelen? 

Da Luis Figo i sin tid lavede det forbudte skifte fra Barcelona til Real Madrid, landede der et afhugget grisehoved foran hans fødder, netop som han var ved at tage et hjørnespark på Camp Nou. Hvordan Ekkos fanskare vil reagere på at se deres helt i en anden spillerdragt, skal blive spændende at se.

Ekkos fans trøster sig dog med, at det er lykkedes at holde på Peter Pirlo Rewers, der i sin tid som professionel for Fremad Amager overlevede hashtågerne i Sundby Idrætspark. Så han kan klare lidt af hvert. Men kan han også bringe Ekko i finalen for første gang?

Til at begynde med skal Ekko besejre Det Danske Filminstitut, som skriverkarlene sidste år tabte til i kvartfinalen, og hvis sweeper, Claus Ladegaard, i mellemtiden er blevet direktøren for det hele. Så han må spille med ekstra stor selvtillid.

Det tredje hold i pulje D er de fynske filmtalenter fra 18Frames. Talenterne er vant til at lave film med små hold, og man stiller da også op til syvmandsfodbold med, hvad man roligt kan betegnes som en smal trup: fire mand og én kvinde!

Bullers umulige mission
Miso Film råder i øvrigt også over instruktøren Kenneth Kaintz, der som target player flere gange har vundet turneringen for filmarbejdernes fagforening FAF. Men generalsekretær René Putin Jørgensen opdagede, at flere spillere ikke havde partikortet i orden, og nu er stikket definitivt trukket til holdet, der nåede at vinde trofæet tre gange. Fodbold og arbejderrevolution går åbenbart dårligt i spænd.

FAF’s gamle træner, Henrik ”Buller” Jongdahl, forsøgte ellers at genoplive det legendariske hold under navnet PAF, men uden FAF’s store pengetank i ryggen viste det sig at være en umulig mission.

”De elendige knoldesparkere (Kainz, Tomkins og det slæng), som jeg gjorde til vindere i en årrække, har valgt at svigte mig og fodbolden og vælger i stedet at stille op for fucking Miso,” skriver Buller bittert i en mail.

Ak ja, det er svært at være romantiker i moderne fodbold.

Til gengæld er der lutter smil, når et af turneringens store hold, Nordisk Film, vender tilbage til Ekko Film Cup 2017. Det sker oven i købet med et imponerende profilstærkt hold. Instruktøren Michael Noer, der har været på et karrieresmut til USA, er tilbage, og han vil sammen med instruktørkollegaerne Christian Tafdrup, Gustav Möller og Shortlist-vinderen Thomas Daneskov kaste glans over turneringen.

Mange vil sikkert huske Michael Noers perle af en dokumentar om den allerførste Ekko Film Cup, hvor han både filmede og spillede fodbold. Se filmen

For åben mikrofon
Nordisk Film er kommet i årets dynamitpulje B med filmselskabet Wingman og fagforeningen Danske Dramatikere.

Wingman er med Peter Engel i spidsen og film som Mads Brüggers Ambassadøren kendt for at lave rav i gaden. Det gælder tilsyneladende også hans ansatte. Wingman leverer programmer til Radio24syv, hvor Maja Nyvang Christensen med en blanding af revolverjournalistik, offentlig ydmygelse og uimodståelig charme fik Ekkos chefredaktør til for åben mikrofon at love, at vi ville afskaffe den kønsdiskriminerende regel om, at kvindemål tæller dobbelt.

Majas chef er dog knapt så begejstret. ”Det er fyringsgrundlag. Hvis hun scorer ét mål, og det bliver 1-1, er hun færdig,” siger Peter Engel.

Hvordan en af turneringens bedste spillere, Jenny Lund Madsen fra Danske Dramatikere, tager ændringen, vides ikke. Hun er kendt for at kæmpe for ligestilling i en mandsdomineret branche, men bortfaldet af tomålsreglen kan dårligt undgå at svække Danske Dramatikere, der med fire mænd og tre kvinder har noget nær kønsbalance. Det fortjener et trofæ i sig selv.

Et nyt navn hos Danske Dramatikere springer i øjnene. Det er Iben Albinus Sabroe, der er kendt som dygtig filmanmelder, men nu altså tager springet til manuskriptforfatter. Sommerens modigste transfer. 

Spillende kommentator
Tomålsreglen lever dog videre.

Mænd over 50 er indlysende fysisk svækkede, og de har åbenbart ikke noget imod en aldersdiskriminerende regel. Så derfor tæller en scoring for denne særligt udsatte gruppe dobbelt, og det samme gælder retfærdigvis for kvinder over 50. Man skal dog kunne bevise sin alder med et sygesikringsbevis. Og når Kenneth Kainz fylder 50, afskaffer vi reglen.

Den helt store kamp i gruppespillet bliver arvefjendeopgøret mellem Zentropa og Sameta i gruppe C. Sametas direktør Meta Louise Foldager er jo en runaway fra Zentropa, og et nederlag til Peter Aalbæks tropper vil være et stort prestigetab.

Den Danske Filmskole ligner en kandidat til puljens jumboplads, men Filmskolen har vist sig at være helt uforudsigelige, og med turneringens suverænt største trup på atten spillere er det i hvert fald ikke friske ben, holdet kommer til at mangle.

Kampene kommenteres i år af Jonas Schwartz, der til daglig er en fremragende fodboldkommentator på TV3 SPORT. Hans sidekick bliver Ekkos gonzojournalist, René Fredensborg, indtil Fredensborg meget lidt gonzo skal hente sine unger i børnehave kl. 16. Lidt guerillajournalistik får vi dog, når Fredensborg trækker i Ekkos røde hummeldragt og bliver historiens første spillende kommentator!

Købet af Fredensborg er blevet mødt med hovedrysten og sammenlignet med dengang, hvor Boston United købte en aldrende Paul Gasgoigne i Kina. Ekkos ledelse er dog overbevist om, at sommerens skøreste transfer vil komme bag de fleste.

Turneringen finder sted på fredag den 29. september i Valby Boldklub, Værkstedsvej 56. De første kampe starter kl. 14, og finalen bliver spillet omkring kl. 18.30.

Tilskuere er meget velkomne, og der er gratis øl og vand hele dagen. Om aftenen klokken 19 byder vi på mad og fest i Valby Boldklubs hyggelige lokaler med dj Josefine Winding.

Puljerne ved Ekko Film Cup 2017

 

Gruppe A
Miso Film
Skofabrikken
Super16

Gruppe B
Nordisk Film
Wingman
Danske Dramatikere

Gruppe C
Zentropa
Sameta
Den Danske Filmskole

Gruppe D
Det Danske Filminstitut
Filmmagasinet Ekko
18 Frames

Kampprogram

 

Gruppespil:
14.00: Miso Film – Skofabrikken, bane 1
14.00: Den Danske Filmskole – Sameta, bane 2

14.20: Danske Dramatikere – Nordisk Film, bane 1
14.20: Det Danske Filminstitut – 18 Frames, bane 2

14.40: Zentropa – Den Danske Filmskole, bane 1
14.40: Miso Film – Super16, bane 2

15.00: Nordisk Film – Wingman, bane 1
15.00: 18 Frames – Filmmagasinet Ekko, bane 2

15.20: Zentropa – Sameta, bane 1
15.20: Skofabrikken – Super16, bane 2

15.40: Det Danske Filminstitut – Filmmagasinet Ekko, bane 1
15.40: Danske Dramatikere – Wingman, bane 2

Taberfinaler:
16.00: Jumboplads gruppe A – Jumboplads gruppe D, bane 1
16.00: Jumboplads gruppe B – Jumboplads gruppe C, bane 2

Kvartfinaler:
16.30: Vinder gruppe B – Toer gruppe A, bane 1 (1. kvartfinale)
16.30: Vinder gruppe A – Toer gruppe B, bane 2 (2. kvartfinale)
17.00: Vinder gruppe C – Toer gruppe D, bane 1 (3. kvartfinale)
17.00: Vinder gruppe D – Toer gruppe C, bane 2 (4. kvartfinale)

Semifinaler:
17.30: Vinder af 1. kvartfinale – Vinder af 2. kvartfinale, bane 1 (1. semifinale)
18.00: Vinder af 3. kvartfinale – Vinder af 4. kvartfinale, bane 1 (2. semifinale)

Finale:
18.30: Vinder af 1. semifinale – Vinder af 2. semifinale, bane 1

Holdlister


Miso Film
Emilie Kruse / skuespiller
Peter Romme Jensen / it-medarbejde
Ian Nicholas Tomkins / fotograf
Rasmus Rise / location manager
Mads Rosenkrantz Grage / manusforfatter
Jan Martinsen / location manager
Thomas Kelly / location manager
Niklas Herskind / skuespiller
Kenneth Kainz / instruktør
Cyron Melville / skuespiller
Jesper Bernt / instruktør og manusforfatter
Zire Schucany / producer

Skofabrikken
Nikolaj Hoe Lundahl / grafisk designer
Rasmus Heide / instruktør
Nils Zidore / klipper og av-tekniker
Tino Zidore / CTO & film/tv-produktionstekniker
Tina Hedegaard / teknisk postkoordinator & Trainee supervisor
Emil Hundborg Hjerrild / klippetrainee
Julius Alsinger Plambech / producerassistent
Toke Rude Trangbæk / CEO & postproducer

Super16
Alexander Ohrt / instruktør
Maximilian Mayershofer / producer
Maria Møller / producer
Henrik Binger / instruktør
Mathias Broe / instruktør
Glen Bay Grant / instruktør
Caroline Steenberg Dam / producer

Nordisk Film
Christian Tafdrup / instruktør/skuespiller
Mads Tafdrup / manuskriptforfatter
Emil Nygaard Albertsen / manuskriptforfatter, Nordisk Film SPRING
Gustav Möller / instruktør, Nordisk Film SPRING
Thomas Daneskov / instruktør, Nordisk Film SPRING
Mads-August Grarup Hertz / producer, Nordisk Film SPRING
Trin Hjortkjær Thomsen / producer, Nordisk Film Production
Michael Noer / instruktør, Nordisk Film Production
Clara Mendes / manuskriptforfatter, Nordisk Film Production 

Wingman
Cecilie (Miss Concrete) Egholm Tonnesen / caster
Maja (Burning Arrow) Nyvang Christensen / skuespiller
Güney Özcan / producerassistent
Nima Zamani / jurist
Niels Borchert Holm / filminstruktør
Jacob Nielsen / fotograf
Kristoffer Lind / line producer
Peter Engel / producer og taskenspiller

Danske Dramatikere
Jannik Tai Mosholt / manuskriptforfatter
Andreas Garfield / teaterdramatiker
Jenny Lund Madsen / manuskriptforfatter og holdleder
Iben Albinus Sabroe / filmanmelder gone manuskriptforfatter
Thomas Porsager / manuskriptforfatter
Christoffer Barfred Krustrup / manuskriptforfatter
Ida Mule Scott / manuskriptforfatter

Zentropa
Thomas Nygreen / runner
Mikkel Christoffersen / runner
Martin Johnsen/ runner
Oliver Lang / runner
Johnny Jensen / økonomichef
Rose / runner
Mathias Gjernmark / småtte
Asker Frølund Andersen / småtte
Mikkel Smidt / småtte
Mathias Graff Petersen / småtte
Kine Eliassen / økonomi
Heine Karsberg / instruktør
Anja Søgaard / småtte
Andreas Bak / træner

Sameta
Rasmus Heisterberg / forfatter og instruktør
Rasmus Lyhne / produktionsleder
Matilde Nørgaard / producerassistent
Alexander Hørlyk Kristensen / producerassistent
Jeppe Møgelgaard / økonomichef
Rasmus Østergaard / producerassistent
Christian Marcussen / producerassistent
Cecilie Langkilde / økonomiassistent
Andreas Jessen / skuespiller
Niclas Vessel Kølpin / skuespiller
Jakob Katz / forfatter
Jonas Elmer / instruktør

Den Danske Filmskole
Loui Ladegaard / fotograf
Pernille Tornøe / producer
Louis Seeberg / klipper
Allan Funch / klipper
Martin Sørensen / klipper
Mia Koskela / tonemester
Charlotte Hjordt / producer
Jakob Strandgaard Davidsen / tonemester
Kasper Schultz Simonsen / klipper
Peter Storm Wich / tonemester
Rasmus Hasle / fotograf
William Andreas Wivel / dokumentarinstruktør
Mads-August Grarup Hertz / producer
Denise Kræmer Jacobsen / manuskriptforfatter
Nitesh Anjaan / dokumentarinstruktør
Katrine Brocks / fiktionsinstruktør
Frederik B. Ringtved / manusforfatter
Jacob Møller / fiktionsinstruktør

Det Danske Filminstitut
Martin Keller / projektkoordinator
Claus Ladegaard / administrerende direktør
Jeppe Hougaard Jørgensen / projektmedarbejder
Jakob Buhl Vestergaard / vicedirektør for Filmhuset
Mikael Guldbrand Jensen / personaleansvarlig
Martin Kofoed Hansen / analysekonsulent
Mikkel Ekstrøm / praktikant
Morten Tang / presse- og redaktionsmedarbejder
Simon Løvind / spilredaktør
Juliane Emily Tang-Petersen / billetsalg
Gustav Tranum / kommunikationsmedarbejder
Anders Budtz-Jørgensen / kommunikationsmedarbejder

Filmmagasinet Ekko
Lasse Cordsen / grafiker
Morten Scriver Andersen / journalist
Casper Hindse / journalist
René Fredensborg / gonzo
Nicki Bruun / assisterende redaktør

Claus Christensen / chefredaktør
Peter Rewers / journalist
Mikkel Frederiksen / journalist
Lasse Ryom / journalist
Jakob Smith / korrekturlæser
Sara Darling Darkhorse / magisk støv
Jeppe Mørch / anmelder
Mette Flink / grafiker

18 Frames
Sune Wahl / næstformand
Hannah Zwennes / kassér
Aslak Høstaker / tonemester
Jacob fangel Løgstrup / supporter
Lukas Daugbjerg / supporter

Kommentarer

Ekko Film Cup 2017

Turneringen afholdes fredag 29. september i Valby Boldklub, Værkstedsvej 56, 2500 Valby.

Åbningskampen mellem Miso Film og Skofabrikken blæses igang klokken 14.00.

Kampene kommenteres af Jonas Schwartz fra TV3 SPORT og René Fredensborg (indtil han skal hente børn).

Der vil være øl og vand hele dagen. Umiddelbart efter finalen vil der blive serveret mad kl. 19.00

Alle er velkomne til at heppe på spillerne og deltage i festen om aftenen, hvor dj Josefine Winding sørger for musikken.

Reglerne

Der bliver spillet syvmandsfodbold, og hvert hold skal som minimum have en kvindelig spiller på banen.

Scoringer lavet af mænd og kvinder over 50 tæller for to mål.

De to højst placerede i hver gruppe går videre til slutspillet.

Kampene varer et kvarter. Såfremt der spilles uafgjort, vil der kun i slutspillet blive afholdt en straffekonkurrence for at finde en vinder.

Tidligere vindere

2016: Miso Film
2015: Danmark / Meta Film
2014: FAF
2013: FAF
2012: Zentropa
2011: FAF
2010: Zentropa
2009: Cosmo Film

Sponsorer

Danske Dramatikere
Det Danske Filminstitut
Nordisk Film
Produktionen.dk
Wingman Media
Zentropa

© Filmmagasinet Ekko