Ekko-event
05. juli 2016 | 11:33

Snigpremiere: Sjoveste Jane Austen-film

Foto | Eric Burritt
I Love & Friendship spiller Kate Beckinsale (th.) hovedrollen Lady Susan Vernon, der sammen med sin amerikansk-fødte veninde Alicia Johnson (Chloë Sevigny) leger Kirsten Giftekniv.

Vær med til at fejre udgivelsen af nyt Ekko-magasin med snigpremiere på den sjoveste Jane Austen-filmatisering nogensinde: Love & Friendship.

Af Claus Christensen og Lasse Ryom

Fornuft og følelse og Stolthed & fordom … alle kender Jane Austen-filmatiseringerne, der med store følelser og lige så storslåede kostumer har begejstret biografgængerne. 

Men 11. august er der premiere på en anderledes moderne filmatisering – Love & Friendship – som med sprudlende pingpong-dialoger og fornøjelig spydighed føles frisk og moderne.

Så hvad er mere oplagt end at fejre udgivelsen af det spritnye Ekko-magasin med en snigpremiere på denne perle af en sommerkomedie?

Det sker i Grand Teatret onsdag 13. juli kl. 21.30. Der vil være et oplæg inden filmen, og bagefter byder vi på en øl eller to i Grands café. Køb billet.

Love & Friendship foregår i 1790’erne, hvor enken Lady Susan midlertidigt flytter ind på sine svigerforældres landejendom for at mane rygter til jorden om tvivlsom ageren efter sin mands død. 

Lady Susan beslutter sig for at finde en ægtefælle til sin datter Fredericia, men den snu femme fatale pønser også på at finde en mand til sig selv.

Filmen er baseret på brevromanen Lady Susan fra 1871. Jane Austen giver her ingen moralske løfter om, at det gode vil sejre over det onde, og det gør den ideel til de brutale tider, vi lever i.

”Kate Beckinsale har aldrig været bedre. Hun oser af iskold, snu og diamanthård arrogance, mens hun smider om sig med den lækre replik efter den anden,” skriver Ekkos kritiker i sin femstjernede anmeldelse og fortsætter:

”Men alle skuespillerne leverer deres replikker med et trippende hæsblæsende tempo og er i den grad klædt på til at spille Jane Austens skæve karakterer.”

Love & Friendship er instrueret af Whit Whitman, der med succes genforener Kate Beckinsale og Chloë Sevigny fra The Last Days of Disco (1998) og puster nyt liv i Jane Austens roman.

Billetterne til snigpremieren kan købes her.

Trailer: Love & Friendship

Kommentarer

Snigpremiere & nyt Ekko

Vi holder snigpremiere på den roste Jane Austen-film Love & Friendship.

Det sker i Grand Teatret onsdag 13. juli kl. 21.30. 

Der vil være et oplæg inden visningen. Efter filmen byder vi på kolde øl og giver rabat på det nye magasin. 

Køb billet.

Ekko #72

Det nye nummer kan købes i kiosker eller bestilles her.

Læs mere om magasinets indhold her.

© Filmmagasinet Ekko