Ekko-event
04. okt. 2022 | 14:37

Snigpremiere: Islandsk ungdomsperle

Foto | Sturla Brandth Grøvlen
En flok teenagedrenge kommer skiftevis voldeligt og kærlighed hinanden ved i islandske Beautiful Beings.

Se Beautiful Beings og mød instruktøren bag den fremragende film, der med brutal sanselighed vækker mindelser om ungdomsklassikeren Kids.

Af Nicki Bruun

Island leverer imponerende den ene slående filmoplevelse efter den anden.

For nylig kunne vi se den fantastiske og surrealistiske Lamb i biografen. Og snart er islandsk-danske Hlynur Pálmason aktuel med Vanskabte land.

Seneste i rækken er Guðmundur Arnar Guðmundssons Beautiful Beings, der udfolder en rørende historie om ondskabsfuld mobning og sårbarhed blandt teenagedrenge.

Filmen får premiere den 20. oktober, men allerede på tirsdag den 11. oktober holder Ekko i samarbejde med Empire Bio en forpremiere på den fremragende film, som får fem stjerner af Ekkos anmelder.

Før visningen bliver der budt på islandsk øl i foyeren. Bagefter er der en Q&A med instruktøren, som tidligere har lavet den ligeledes slagkraftige ungdomsfilm Heartstone.

Visningen af Beautiful Beings finder sted tirsdag kl. 19.30 i Empire Bio. Køb billet!

Sitrende søgen
Beautiful Beings blev vist tidligere i år på Berlinalen, hvor vores udsendte Niels Jakob Kyhl Jørgensen havde rosende ord om både filmens instruktør, fotograf og medvirkende.

De unge skuespillere lykkes med at skabe store følelser i det små, når de i et barskt miljø prøver at finde ind til hinanden. Ekkos anmelder sammenligner filmen med Larry Clarks ungdomsklassiker Kids, der med sin grumme skildring af teenagere giver indblik i unges verden.

”Han er fascineret af ungdomsårenes ustadige identitetssøgen og skildrer med menneskeklog forståelse, hvordan vores første sociale bånd enten kan føre os videre eller holde os fast,” skriver anmelderen om Guðmundur Arnar Guðmundsson.

Også den norsk-fødte og dansk-uddannede fotograf Sturla Brandth Grøvlen, der har stået bag filmens rammende billeder, bliver hyldet for sit arbejde i den medrivende film.

”Miljøskildringen er rå og nærværende, men norsk-danske Sturla Brandth Grøvlens kamera stirrer sig ikke blind på elendigheden. De smukke billeder har en sansemættet impressionisme, som ligger i forlængelse af fotografens arbejde på film som Shirley og Wendy.”

Trailer: Beautiful Beings

Kommentarer

Ekko-snigpremiere

Kom til snigpremiere på Beautiful Beings.

Afholdes 11. oktober kl. 19.30 i Empire Bio.

Køb billet.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko