Ekko Shortlist Awards 2020
24. nov. 2020 | 00:37

Jury: En flirt er et moderne politisk værk

Foto | Janus Engel Rasmussen
Zinnini Elkington smiler, efter skuespilleren Marijana Jankovic og filmkonsulent Silje Riise Næss fra årets seksten personers store jury har begrundet valget af En flirt som vinder af årets hovedpris.

Zinnini Elkingtons vinder af Shortlist Prisen er ikke bare en film til tiden. Den har på nærmest synsk vis foregrebet #MeToo-bølgen i Danmark, lyder juryens begrundelse.

Af juryen

Det kører for Eva.

Hun ryger og drikker og flirter med kollegerne på avisen Borgeren efter arbejdstiden. Hun trives som en fisk i vandet med den frivole kultur. Da en ung praktikant klager over tilnærmelser fra en overordnet, falder hendes svar prompte: ”Du kan bare give ham lidt igen!”

Eva har et godt øje til avisens nye chefredaktør. Hun håber måske på en reel romance, men en sen nattetime under en våd firmafest udvikler flirten sig til et overgreb.

For fuld til at gøre modstand styrter Evas verden sammen og efterlader hende med et svært dilemma: Skal hun tie eller afsløre sandheden og forpurre en forfremmelse?

En flirt er ikke bare en film til tiden. Den har på nærmest synsk vis foregrebet #MeToo-bølgen i Danmark.

Da filmen havde premiere i september 2019, meldte mediebranchen herhjemme hus forbi. Krænkelser var en filmby i USA. Først da Sofie Linde et år senere stod frem med sine oplevelser på DR, væltede skeletterne ud af skabene.

En flirt udstiller de usagte spilleregler på arbejdspladsen og den magtstruktur, som er grobund for krænkelserne. En flirt viser kløften mellem udsatte yngre kvinder og ældre kvinder, der selv er blevet en del af systemet. Men samtidig er filmen et opråb om søstersolidaritet og et mere humant system.

Et moderne politisk værk.

Zinnini Elkington, det kræver sin kvinde at fortælle en så nuanceret og kompleks historie, som du har skabt sammen med Marianne Lentz, eminente skuespillere og et uvurderligt filmhold. Derfor vinder du Shortlist Prisen 2020, og vi håber, at du fremover får mulighed for at give os flere øjenåbnende filmoplevelser. Fremtiden er din!

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske talenter og kortfilm.

Syvende udgave blev afholdt 21. november i Bremen Teater med Zaki Youssef og Besir Zeciri som værter.

Juryen bestod af en række af landets bedste filmfolk.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko