Nekrolog
16. apr. 2021 | 18:54

Kendt skuespiller dør efter kamp mod kræft

Foto | BBC
Benhårde tante Polly (Helen McCrory) er i gangsterserien Peaky Blinders ikke til at bide skeer med, men nu er skuespilleren bag gået bort.

52-årige Helen McCrory gjorde sig bemærket med roller i tv-serien Peaky Blinders, filmserien om Harry Potter og Lone Scherfigs Their Finest Hour.

Af Nicki Bruun

Helen McCrory spiller i den britiske gangsterserie Peaky Blinders rollen som den kriminelle families benhårde tante Polly.

Hun brænder igennem skærmen, når hun med øjne af stål gør sin vilje gældende. Men nu har kvinden bag tabt kampen mod en usynlig fjende.

Skuespilleren er efter en kræftsygdom gået bort i en alder af blot 52 år. Det skriver hendes mand, skuespilleren Damian Lewis kendt fra serier som Homeland og Billions, på Twitter.

”Jeg er knust over at meddele, at den smukke og stærke kvinde, som Helen McCrory var, efter en heroisk kamp mod cancer er sovet fredeligt ind,” skriver Damian Lewis, der har været gift med kollegaen siden 2007.

”Hun var omgivet i en bølge af kærlighed fra venner og familie. Hun døde, som hun levede. Frygtløst. Vi elsker hende og ved, at vi var heldige med at have hende i vores liv. Hun skinnede så klart.”

Imponerende spændvidde
Helen McCrory blev født i London af forældre fra henholdsvis Wales og Skotland.

Hun startede karrieren på teatret, men i løbet af 90’erne begyndte hun at få roller i en række engelske tv-serier. Sideløbende medvirkede hun også i flere film, og i 2006 gjorde hun sig bemærket med en rolle i The Queen, hvor Helen Mirren spiller den engelske dronning Elizabeth 2.

I 2009 blev hun indlemmet i det populære Harry Potter-univers med rollen som Narcissa Malfoy i seriens sjette film, Harry Potter og halvblodsprinsen.

Skuespilleren er også med i de sidste to film om troldmandens kamp mod ondskaben og medvirker i Lone Scherfigs britiske periodedrama Their Finest Hour fra 2016. Men det var særligt i tv-serier, at Helen McCrory fejrede sine største triumfer.

Hun vandt priser for sin præstation i Peaky Blinders og blev nomineret til flere priser for rollen som Madame Kali i den overnaturlige gyserserie Penny Dreadful.

Hendes sidste optrædener er i serierne Quiz, Roadkill og His Dark Materials, hvor hun med vidt forskellige roller viser en imponerende spændvidde i sit skuespil.

Helen McCrory var troværdig, hvad end hun spillede med i fantasy-universer eller gav liv til en stærk kvinde i fortidens brutale England.

Trailer: Peaky Blinders – sæson 5

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko