Kuriosa
12. dec. 2012 | 09:38 - Opdateret 12. dec. 2012 | 10:19

Verdens Beetlejuice-fan nummer 1

Foto | Bruce Christensen
Glem Frihedsgudinden og Empire State Building – New Yorks mest syrede turistattraktion er et lillebitte museum i denne mands lejlighed.

Bruce Christensen driver verdens eneste museum dedikeret til Tim Burtons Beetlejuice – i sin egen lejlighed. Dokumentarfilm om Beetlejuice-fanatikeren på vej.

Af Lise Ulrich

Det synes kun rimeligt, at Tim Burtons ultimative oddball-karakter fik sig en lige så ultimativ oddball-fan.

Den sexfikserede, speed-snakkende og ravage-spredende Beetlejuice blev i 1988 vakt spektakulært til live af skuespiller Michael Keaton på slap line. Og han kan i dag bryste sig af at være et af de få filmiske ikoner med et museum i eget navn.

Beetlejuice-museet er gestaltet af filmfan(atiker) Bruce Christensen i dennes private gemakker i New York. Det er spækket med alskens gak og gøgl, som har relationer til Tim Burtons komedie. 

Købte et helt lager
Christensen fik ideen til museet, da han i 1991 faldt over en spøjs Beetlejuice-actionman på udsalg i en legetøjsbutik. Han købte efterfølgende hele butikkens lager af Beetlejuice-merchandise og begyndte sin samling, der i dag tæller op mod 100 Beetlejuice-varer fra hele verden.

I oktober 2011 åbnede Bruce Christensen for første gang sit museum – og dermed sit særprægede hjem – for offentligheden i New York, og i den forbindelse opsnappede ingen ringere end magasinet The New Yorker historien om den dedikerede fan.

Christensen – som ynder at klæde sig ud som Beetlejuice, når der er besøgende i hans museum og ved særlige lejligheder – blev genstand for en mindre mediestorm. Og pludselig fandt han sig selv i den varme stol hos blandt andre de amerikanske morgen-tv værter Regis og Kelly. 

Dokumentar på vej
Den store opmærksomhed til trods valgte Bruce Christensen at lukke sit museum for offentlig adgang den 31. december 2011, men han modtager stadig besøgende efter særlige henvendelser.

Bruce Christensen og hans museum er desuden omdrejningspunktet i en kommende dokumentar af indie-instruktør Jon Ermler og producer Steven Lanza, som i et halvt år har fulgt i hælene på den livlige Beetlejuice-fan.

Projektet søger i skrivende stund sponsorer til at færdiggøre dokumentaren på Thebeetlejuicemuseum.com

Beetlejuice 2 på tegnebrættet?
Det har længe forlydt, at Tim Burton skulle have en Beetlejuice 2 på tegnebrættet.

Så sent denne måned mente Imdb.com at vide, at instruktøren havde slået sig sammen med manuskriptforfatteren Seth Grahame-Smith (Dark Shadows, Abraham Lincoln: Vampire Hunter) for at brygge en opfølger med den oprindelige rollebesætning.

Både Michael Keaton og Beetlejuice-heltinde Winona Ryder har tidligere udtrykt interesse for at medvirke i projektet, men indtil videre må begge – og Bruce Christensen – dog væbne sig med tålmodighed.

Står det til Disney, bliver Tim Burtons næste 2’er nemlig Alice i Eventyrland 2 og ikke en genoplivning af ”The Ghost with the Most”, som Beetlejuice kærligt blev kaldt tilbage i 1988.

Se Bruce Christensen i aktion:

Kommentarer

Bruce Christensen

Læs mere om Bruce Christensens Beetlejuice-museum og kontakt Christensen for en privat fremvisning her.

© Filmmagasinet Ekko