Cannes 2016
15. apr. 2016 | 10:14

Se traileren til Refns Cannes-film

Foto | Space Rocket Nation
Nicolas Winding Refn er en sand æstetiker, og hans horrorfilm The Neon Demon med Elle Fanning (i midten) bliver at dømme efter traileren ikke bare blodig, men også en visuel lækkerbisken.

Dagen efter, at The Neon Demon er blevet udtaget til Cannes, offentliggør Nicolas Winding Refn traileren.

Af Jens Steinicke Kjær

Efter massivt hemmelighedskræmmeri løfter Nicolas Winding Refn noget af sløret for sin horrorfilm The Neon Demon.

Filmen foregår i Los Angels og omhandler den unge kvinde Jesse (Elle Falling) som kommer til byen for at følge sin drøm om at blive fotomodel. Hun bliver spottet af modelagenten Jan (Christina Hendricks) og derfra tager hendes modelkarriere hurtigt fart.

Traileren viser billeder af flere smukke modeller, som græder, bider og tæsker hinanden. Filmen ser ud til at tegne et mørkt billede af modelbranchen og Hollywoods illusion om skønhed og perfektion.

Billederne af blødende modeller med knive i hånden og udtværede mascaraøjne skaber en skrækindjagende stemning, som bringer minder om thrilleren Black Swan, der også omhandler en smuk, ung kvindes uhyggelige rejse igennem en benhård balletkarriere.

Lyssætningen i de fleste af trailerens dunkle klip er imponerende og understreger ”neon” i filmens titel. Musikken er elektronisk og dunkel, hvilket efterhånden er et kendetegn for Refn, som også har brugt den slags musik i sine to forrige film, Drive og Only God Forgives.

Flere gange ses neon-farvede symboler og guldmaling, der løber ned ad skyggefulde kvindekroppe, og det tegner således til, at The Neon Demon viderefører Refns kærlighed til det mystiske, som også er til stede i Valhalla Rising og Only God Forgives.

Filmen får dansk premiere den 9. juni i 2016.

Trailer: The Neon Demon

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko