Nekrolog
15. maj 2017 | 12:41

Skuespilleren Powers Boothe er død

Foto | Rico Torres
Powers Boothe medvirker i tegneserie- og superhelte-adaptioner som The Avengers og Agents of S.H.I.E.L.D. Her ses han i Sin City: A Dame to Kill For fra 2014.

Den amerikanske skuespiller Powers Boothe er mest kendt for sine roller i superheltefilm og store serier som 24 timer.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Der er især to ting, der springer i øjnene, når man kaster et hurtigt blik på Powers Boothes lange cv.

Den amerikanske skuespiller var yderst produktiv som skuespiller i tv-serier og i forskellige filmatiseringer af tegneserier og superheltefortællinger.

Boothe sov i går søndag ind i sit hjem i Los Angeles i en alder af 68 år. Ifølge flere medier døde han af naturlige årsager.

Mange vil måske genkende Boothes ansigt fra prominente roller i storfilm som Sin City og efterfølgeren Sin City: A Dame to Kill For, der begge er baseret på Frank Millers tegneserieforlæg.

Powers Boothe spillede også en fremtrædende rolle som vicepræsident Noah Daniels i den navnkundige action- og testosteronserie 24 timer med Kiefer Sutherland. Western-serien Deadwood er også at finde på skuespillerens cv.

Emmy-pris for kultleder-rolle
Powers Boothe blev født i 1948 i Texas og skuespillerdebuterede i 1977.

Han slog for alvor igennem tre år senere, da han i 1980 vandt en Emmy som bedste skuespiller for Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones, hvor han spiller kultlederen Jim Jones, der stod bag den berygtede Jonestown-kult og det efterfølgende, kollektive selvmord.

Boothe nåede desuden at medvirke i to af Oliver Stones film, nemlig U Turn fra 1997 og Nixon fra 1995. I sidstnævnte spiller han præsidentens stabschef Alexander Haig.

Skuespillerens seneste optræden er i Marvel-serien Agents of S.H.I.E.L.D., hvor han er med i elleve afsnit i 2015-16.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko