Nyhed
09. dec. 2017 | 23:56

Tone Ottilie: Et opråb til unge piger

Foto | Philip Davali
Tone Ottilie kunne stolt hæve sin pris i vejret, da hun her til aften modtog Shortlist Prisen ved Ekko Shortlist Awards 2017.

”Til alle jer, der føler sig truet, fordi kvinder er begyndt at snakke om ligestilling i den danske filmbranche: I er en truet dyreart, vi har ikke brug jer!” siger årets store vinder, Tone Ottilie.

Af Nicki Bruun

”Kære Ekkos redaktion. Jeg er en 15 år gammel skolepige, filminteresseret og tidligere ungdomsanmelder, der abonnerer på Ekko på min efterskole på Langeland. Jeg skriver til jer for at sige tak for jeres fantastiske magasin. Jeg er virkelig stor fan, og jeg tænker og læser i det hele tiden. Selv om Ekko udkommer ret sjældent, så tænker jeg på det, hver gang der er postuddeling ved middagsmaden.”

Sådan skrev Tone Ottilie til Filmmagasinet Ekko for syv år siden, men beskeden gik tabt i cyberspace og den filmglade pige fik aldrig noget svar.

Men her til aften har instruktøren vundet Shortlist Prisen ved Ekko Shortlist Awards 2017 for sit ungdomsdrama Lulus første gang, der handler om Lulu, som bliver mobbet på sin efterskole og finder tryghed i cyberspace.

Dermed synes en ring at være sluttet.

”Det var vildt pinligt, da de begyndte at læse min gamle besked op,” fortæller 22-årige Tone Ottilie med et grin lige efter den store sejr ved prisuddelingen i Bremen Teater.

”Men på den anden side er filmen også et opråb til femtenårige piger rundt omkring i landet, der ligesom mig vil lave film. Så det er jo en perfekt måde at få dem i tale på.”

En truet dyreart
Det skabte kæmpe jubel i salen, da Tone Ottilies navn blev råbt op som vinder af aftenens hovedpris, Shortlist Prisen, der også tæller en pengepræmie på 25.000 kroner.

Hun blev båret af klapsalver fra salen op til scenen, hvor hun ikke holdt sig tilbage i sin takketale. #MeToo havde aftenen igennem været et samtaleemne, der både blev behandlet sjovt og seriøst.

”Til alle de mennesker, der føler sig truet, fordi kvinder er begyndt at snakke om ligestilling i den danske filmbranche: I er en truet dyreart, vi har ikke brug for jer!” sagde Tone Ottilie til endnu større jubel.

God smag hos Ekko
Lulus første gang
har også vundet to andre priser ved Ekko Shortlist Awards 2017.

De går til Line Hesdam, der vandt i kategorien bedste kvindelige skuespiller for skildringen af Lulu, og Kristoffer Engholm Aabo, der med sit følsomme kamera på den unge pige vandt for bedste fotografering.

”Jeg er bare så privilegeret over de folk, der har været med på filmen,” siger Tone Ottilie om Lulus første gang, der blev lavet sidste år og i sommer fik onlinepremiere på Ekko Shortlist.

I mellemtiden er instruktøren i år blevet optaget på Den Danske Filmskole, så der kan ikke være nogen tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til Tone Ottilie i fremtiden. Hun var da også ganske kæk på den røde løber inden showet.

”At vi er i spil til seks priser viser jo bare, at Ekko-folket har god smag,” sagde hun med et glimt i øjet.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske filmtalenter og kortfilm.

Fjerde udgave blev afholdt 9. december i Bremen Teater med Anders Lund Madsen som vært.

De nominerede var udvalgt blandt 153 kortfilm fra Ekko Shortlist i perioden 1. oktober 2016 – 30. oktober 2017.

Vinderne blev fundet i en sammentælling mellem brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er sponsoreret af C More og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko