Nekrolog
23. jan. 2021 | 23:04

Tv-legenden Larry King er død

Foto | Gage Skidmore
Larry King var indbegrebet af et socialt menneske, når han på tv interviewede alt fra præsidenter og popstjerner til helt almindelige mennesker. Lørdag døde han af tidens mest asociale sygdom – coronavirus.

USA’s mest berømte interviewer var bevidst dårligt forberedt, fordi han troede på samtalens åbne og levende kunst.

Af Claus Christensen

Store seler, et farverigt slips og overkroppen bøjet fremover.

Sådan vil Larry King blive husket – USA’s mest berømte tv-interviewer, der i 25 år var frontfigur på tv-stationen CNN med talkshowet Larry King Live.

Ifølge CNN lavede han 30.000 interviews for stationen. Selv har King anslået, at han igennem sin 63-årige karriere kom op på 60.000 interviews.

Lørdag morgen døde han på et hospital i Los Angeles, 87 år gammel, oplyser hans eget produktionsselskab Ora Media.

Larry King kæmpede i mange år med et svækket helbred.

I 1987 fik han en bypass-operation, i 2017 blev han opereret for lungecancer, og to år senere fik han et hjerteslag. I slutningen af december måtte han indlægges med covid-19.

At det blev en asocial sygdom som coronavirus, der fik bugt med ham, er symbolsk. King var nemlig et socialt samlingspunkt – ikke bare for amerikanerne, men også mange mennesker over hele kloden – når han lænede sig frem mod sine gæster i studiet og kiggede intenst på dem med sine varme øjne.

Samtalens kunst
Han blev født Lawrence Harvey Zeiger i 1933 i New York af ortodokse jødiske forældre, der var emigreret fra Hviderusland til USA i 1930’erne.

Efter high school fik han job i Florida som radio-interviewer. Han fik at vide, at Zeiger var et håbløst navn for en mediepersonlighed. Få minutter før han gik i æteren, skiftede han navn til Larry King – venligt lånt fra en spiritusreklame, han havde set.

Det store gennembrud kom i 1985, da han fik talkshowet Larry King Live på CNN. Han blev tv-stationens store profil med sin personlige stil, hvor han uden nogen forskelsbehandling talte åbenhjertigt med politikere, kendisser og almindelige mennesker.

Han var bevidst ikke-konfronterende og gjorde en dyd ud af at være dårligt forberedt. Han troede på det fordomsfrie møde mellem to mennesker og samtalens kunst.

”Min mangel på forberedelse tvinger mig virkelig til at lære – og lytte,” sagde han engang.

Takket være Kings engagement og musikalske natur var resultatet oftest interessant, morsomt og opløftende.

Bill Clinton, George W. Bush, Vladimir Putin, Donald Trump, Paul McCartney, Liza Minnelli, Marlon Brando og Lady Gaga er blandt de mange notabiliteter, han i tidernes løb har talt med.

Generøs ånd
Selv om Larry King aldrig stjal billedet fra sin gæst, havde han en så stærk karisma, at han selv blev en berømthed.

Adskillige gange har han haft en cameo i film og serier – fra Ghostbusters over Shrek 2 til The Simpsons.

Han skrev i tyve år en klumme i USA Today, og da han stoppede som tv-vært i 2010, fortsatte han blandt andet på Hulu og Ora TV. Han oprettede også en Twitter-profil, der fik 2,8 millioner følgere.

”Hans nysgerrighed i forhold til verdenen drev hans prisvindende karriere frem, men det var hans generøse ånd, som sugede verden til ham,” udtaler CNN-chefen Jeff Zucker i anledning af legendens død.

Generøs var Larry King også med ægteskaber. Han nåede at blive gift otte gange med syv forskellige kvinder.

Larry King interviewer Marlon Brando

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko