Ekko-event
07. feb. 2017 | 11:18

Forpremiere: Årets vildeste film

Foto | Colin Medley
Instruktør Matt Johnson (th.) løj sig ind i NASA's hovedkvarter, så han kunne lave en falsk dokumentar om, at agenturets månelanding var pure opspind.

Se den vanvittige månelandings-mockumentary Operation Avalanche, hvor to filmskabere tager røven på NASA. Mads Brügger præsenterer filmen.

Af Nicki Bruun

Det var historiens største bluff, da USA landede på månen.

Det er i hvert fald udgangspunktet i Operation Avalanche, en koldkrigs-thriller, som foregår under kapløbet mod månen mellem USA og Sovjet i slut-60’erne.

Filmen er lavet ved at instruktør Matt Johnson – som vi interviewer i det nye Ekko #74 – og hans hold snød sig ind i det amerikanske rumfartsagentur NASA. Under påskud af at lave en dokumentar om Apollo-programmet fik de adgang til agenturets hovedkvarter.

Nu kan du se det vanvittige resultat til Ekkos forpremiere i Gloria Biograf den 21. februar kl. 19.00. Køb billetter her.

Instruktør og kanalchef Mads Brügger præsenterer filmen. Han har selv erfaring med guerilla filmmaking. Under dække fik han adgang til det tillukkede Nordkorea (Det røde kapel), og i Ambassadøren afslørede han handel med bloddiamanter i Afrika ved at udgive sig for at være ambassadør for Liberia.

Efter visningen byder distributøren Another World på et glas vin i biografen.

Operation Avalanche er en mockumentary, det vil sige en falsk dokumentar. Et kamerahold følger Matt Johnson og Owen Williams i rollerne som to CIA-agenter, der går undercover i NASA for at afsløre en sovjetisk spion.

De opdager, at NASA ikke kan nå til månen før koldkrigsfjenderne – og beslutter derfor at forfalske det.

Operation Avalanche er altså en filmisk realisering af verdens største konspirationsteori, og resultatet er lige så underholdende og spidsfindigt, som det lyder.

Trailer: Operation Avalanche

Kommentarer

Forpremiere

Ekko inviterer til forpremiere på mockumentary-thrilleren Operation Avalanche.

Den afholdes 21. februar kl. 19 i Gloria Bio.

Køb billetter til arrangementet her.

© Filmmagasinet Ekko