Instruktørens p.o.v.

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

31. maj 2016 | 10:41

Kunsten har en stemme

Foto | Louisiana Channel
På Louisiana Channel råder instruktøren og musikeren Laurie Anderson – aktuel med filmen Heart of a Dog – unge kunstnere til ikke at gå på kompromis.

Når man er blogger forventes det, at man kan sætte noget på spidsen, skabe rav i den, være fremme i skoene, surfe på meningsbølgen og skrive noget der kaster mange kliks af sig.

For det meste er det en god følelse at have adgang til at ytre sig. Hvis man er optaget af sit fag og verden omkring sig, giver det mening at sætte ord på. Oplevelsen, nydelsen og forargelsen får sin egen plads. Ord efter ord får tanker form, og et katalog bliver skabt.

Når der sådan nærmest konstant, som blogger, bliver stillet krav til én om at være spot-on, finder man sine egne små oaser og vandhuller.

I denne blog sidder jeg over. Jeg sætter ikke noget på spidsen. Jeg giver ikke bolden op til en diskussion, men jeg kommer i stedet med et tip.

Når jeg har lyst til en mental rejse, når jeg længes efter intelligente ord og billeder, når jeg skal inspireres, så går jeg på nettet og klikker mig ind på channel.louisiana.dk.

Louisiana Channel er en guldgrube af korte velproducerede interviewfilm.

Her findes det personlige og fokuserede møde med kunstnere fra hele verden. Musik, film, billedkunst og litteratur. Her åbnes for udsyn og indsigt.

Kategorien Advice to the Young er et godt sted at begynde.

Her giver ældre kunstnere råd og erfaringer videre til de yngre, men alle andre kan med stor fordel lade sig inspirere.

Kommentarer

Linda Wendel


Instruktøren Linda Wendel vil se filmverdenen igennem instruktørens briller og give indblik i, hvad der rører sig i den danske og udenlandske filmkunst.

Hun er uddannet på Den Danske Filmskole i 1984 og har siden skrevet og instrueret otte spillefilm og to tv-serier. Sideløbende har hun haft en karriere som forfatter med blandt andet Diskodigte (1980) og Filmnoter (2013).

Debuterede med forstadsportrættet Ballerup Boulevard (1986), som hun fulgte op med mor/datter-dramaet Lykken er en underlig fisk (1989) – begge med Stine Bierlich i hovedrollen.

Stiftede i 2001 produktionsselskabet Babyfilm sammen med skuespillerne Jesper Christensen og Ulrich Thomsen.

På selskabet har hun skabt fem overvejende privatfinansierede lowbudget-film, blandt andet Baby (2003) og One Shot (2008).

www.lindawendel.dk

© Filmmagasinet Ekko