FAQ

Ofte stillede spørgsmål til Ekko Shortlist.

Hvem kan deltage?
Næsten alle kortfilm kan komme i spil til Ekko Shortlist, og der er kun ganske få begrænsninger:

– Filmen skal være dansk, det vil sige have instruktør, der 
   er dansk eller bosat i Danmark, og/eller have en dansk   
   producent. Den behøver ikke være dansksproget.

– Filmen må højst vare 50 minutter.

– Filmen må ikke være mere end fem år gammel.


Hvordan bliver en film valgt til shortlisten?
Når en film er blevet indsendt, vurderer Filmmagasinet Ekkos redaktion, om den kan komme i betragtning til Ekko Shortlist.

Når redaktionen har gjort en film til ”bobler”, er det op til brugerne at bestemme, om den kommer ind på top 10. Jo flere stemmer og views, jo bedre placering.


Hvornår er deadline for indsendelse af film?
Der er ingen deadline. Brugerne kan løbende uploade film til Ekko Shortlist, og hver uge tester Ekko to nye kandidater til top 10. Man skal bare være opmærksom på, at filmen maksimalt må have fem år på bagen.


Hvor mange uger kan en film ”boble”?
Tre uger. I den sidste uge kommer der et skilt på, som signalerer, at det er sidste chance.


Forsvinder filmen, hvis den ikke kommer ind på top 10?
Nej, den fortsætter på All Time Shortlist, hvor den til stadighed kan forbedre sin placering. Det samme gælder for top 10-film, der falder for reglen om, at en film højst kan ligge på top 10 i tre måneder.


Hvornår forsvinder Ekko Shortlist fra nettet?
Ekko Shortlist er tænkt som en permanent platform for danske kortfilm og et udstillingsvindue for filmtalenter. De enkelte film ligger mindst ét år på Ekkos hjemmeside efter deres Shortlist-premiere (se under filmens credit). Herefter kan rettighedshaverne med to måneders varsel få deres film fjernet, men tanken er, at All Time Shortlist bliver et varigt samlingspunkt for landets bedste kortfilm.


Hvad skal jeg gøre, hvis afspilningen ”hakker” eller går helt i stå?
Problemet skyldes sandsynligvis, at din internetforbindelse er langsom. I så fald skal du vælge at se filmen i en lidt lavere opløsning. Film kan ses i 420p, 720p, 1080p og 4k, såfremt den pågældende film er lavet i de pågældende opløsninger.

Benyt tandhjulet nederst i højre hjørne af afspilleren og vælg for eksempel 420p eller 720p. Afspilleren husker indstillingen, så hvis du får en bedre internetforbindelse, skal du selv indstille playeren til en højere opløsning.


Hvad er Shortlist-prisen?
Shortlist-prisen er en årlig pris, der går til en af de tyve mest populære film på top 10 i løbet af året.

Prisen uddeles af en særligt nedsat, uafhængig jury. Med prisen følger en check på 25.000 kroner. Shortlist Prisen uddeles første gang i 2014.


Kan min film komme på festivaler, når den samtidig er på Ekko Shortlist?
Vi er opmærksomme på, at mange filmmagere gerne vil kunne deltage på festivaler rundt omkring i verden. Derfor har vi kontaktet de mest prestigefyldte festivaler. 

Følgende festivaler har indtil videre meddelt, at de udtager film, der også er på Ekko Shortlist: Cannes Competition og Directors Fortnight, Sundance Film Festival, Tribeca Film Festival, Clermond Ferrand og South by Southwest.


Kan jeg bede om, at min film bliver fjernet fra Ekko Shortlist?
Ja, du kan bringe dit samtykke til ophør med et skriftligt varsel på tre måneder, dog tidligst med virkning tolv måneder fra vilkårenes tiltræden.


Hvem står bag Ekko Shortlist?
Filmmagasinet Ekko kuraterer Ekko Shortlist, og det er alene redaktionen, der vælger de film, som bliver boblere til top 10.

Ekko Shortlist er skabt med støtte fra Det Danske Filminstitut og Det Obelske Familiefond.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål?
Skriv til ekko@ekkofilm.dk eller ring 8838 9292.

© Filmmagasinet Ekko