Cannes Filmfestival 2018

Ekkos internationale kritikerpanel giver dagligt stjerner til de 21 spillefilm, der deltager i hovedkonkurrencen om Guldpalmen. Kritikerne skal undervejs også placere Guldpalmen, som dog kan flyttes, hvis der kommer en bedre film. Se billeder eller trailers og læs synopsis om filmene under barometeret. Festivalen starter 8. maj og slutter 19. maj.

Dårlig
Rimelig
God
Bedst
Favorit
Ariane Allard
Positif (Frankrig)
Justin Chang
LA Times (USA)
Claus Christensen
Ekko (Danmark)
Kjetil Lismoen
Aftenposten (Norge)
Lee Marshall
Screen (England)
Pragya Mishra
Dainik Prabhat Kiran (Indien)
Amy Taubin
Film Comment (USA)
Alissa Wilkinson
Vox (USA)
Damon Wise
Radio Times (England)
Gennemsnit
Todos lo saben
Asghar Farhadi
 
 
2.1
Yomeddine
A.B. Shawky
 
 
2.4
Leto
Kirill Serebrennikov
3.1
Plaire, aimer et courir vite
Christophe Honoré
 
 
2.4
Cold War
Pawel Pawlikowski
 
3.4
Le livre d'image
Jean-Luc Godard
1.8
Ash Is Purest White
Jia Zhang-Ke
 
2.8
Les filles du soleil
Eva Husson
1.6
Three Faces
Jafar Panahi
 
3.2
Lazzaro felice
Alice Rohrwacher
 
2.6
Shoplifters
Hirokazu Kore-eda
 
3.6
Asako I & II
Ryûsuke Hamaguchi
 
 
2.0
BlacKkKlansman
Spike Lee
2.9
En guerre
Stéphane Brizé
 
 
2.6
Under the Silver Lake
David Robert Mitchell
 
2.0
Burning
Lee Chang-dong
3.1
Dogman
Matteo Garrone
 
 
3.1
Capharnaüm
Nadine Labaki
 
2.5
Un couteau dans le coeur
Yann Gonzalez
 
 
 
1.3
Ayka
Sergei Dvortsevoy
 
 
 
2.2
The Wild Pear Tree
Nuri Bilge Ceylan
 
 
 
 
 
3.5

Todos lo saben


Instruktør: Asghar Farhadi
Medvirkende: Penélope Cruz, Javier Bardem
Land: Spanien, Frankrig, Italien

Laura og hendes børn rejser fra Buenos Aires til den landsby, hvor hun blev født. På en spansk vingård skal de deltage i søsterens bryllup, men uventede begivenheder fører forsamlingen mod en krise, der afslører familiens skjulte fortid.

 

Yomeddine


Instruktør: A.B. Shawky
Medvirkende: Rady Gamal, Ahmed Abdelhafiz, Shahira Fahmy
Land: Egypten, USA, Østrig

Manden Beshay, der er kureret for spedalskhed, har aldrig været uden for den spedalske lejr i den egyptiske ørken, hvor han har boet siden barndommen. Efter konens død beslutter han endelig at opsøge sine rødder. Med få ejendele spændt fast til en æselvogn og med selskab af Obama, en nubisk forældresløs, rejser han tværs gennem Egypten. Målet med rejsen er en familie, et sted at høre til og en lille smule menneskelighed.

 

Leto


Instruktør: Kirill Serebrennikov
Medvirkende: Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk
Land: Rusland

Leningrad, en sommer i start-80’erne. Rock-undergrundsscenen koger. En fan af Led Zeppelin og Bowie er den unge Viktor Tsoi, der er ivrig efter at skabe sig et navn. Mødet med idolet Mike og hans smukke kone Natasha vil ændre Viktors liv for evigt. Sammen vil de gøre ham til en legende og udødeliggøre ham.

 

Plaire, aimer et courir vite


Instruktør: Christophe Honoré
Medvirkende: Adèle Wismes, Vincent Lacoste, Pierre Deladonchamps
Land: Frankrig

Jacques er en forfatter, der bor i Paris. Han er ikke engang fyldt 40, men tvivler allerede på, om de bedste år venter forude. Arthur er en studerende, der bor i Bretagne. Han læser og smiler meget og nægter at tro på, at alt i livet muligvis ikke kan lade sig gøre. Jacques og Arthur vil kunne lide hinanden. Som i en dejlig drøm. Som i en sørgelig historie.

 

Cold War


Instruktør: Pawel Pawlikowski
Medvirkende: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc
Land: Polen, Frankrig, England

En passioneret drama om to mennesker med forskellige baggrunde og temperamenter. De passer ikke sammen, men er skæbnesvangert dømt til at være det. Med den kolde krig som baggrund i 1950’ernes Polen, Berlin, Jugoslavien og Paris fortæller filmen om en umulig kærlighedshistorie i umulige tider.

 

Le livre d'image


Instruktør: Jean-Luc Godard
Medvirkende: Jean-Luc Godard
Land: Schweiz, Frankrig

Kan du stadig huske, da vi for længe siden trænede vores tanker? Ofte ville vi starte med en drøm. Vi undrede os over, hvordan farver af sådan en intensitet i komplet mørke kunne opstå i os. Med en blød, lav stemme. Der siger gode ting. Om overraskende, dybe og præcise sager. Billeder og ord. Som en ond drøm skrevet en stormfuld nat. Under vestlige øjne. Det tabte paradis. Krigen er her.

 

Ash Is Purest White


Instruktør: Jia Zhang-Ke
Medvirkende: Tao Zhao, Fan Liao, Xiaogang Feng
Land: Kina, Frankrig, Japan

Kvinden Qiao er forelsket i Bin, en lokal gangster. Under et slagsmål mellem rivaliserende bander affyrer hun en pistol for at beskytte ham. Qiao får fem år i fængsel for sin loyalitet. Efter løsladelsen opsøger hun Bin for at genoptage forholdet.

 

Les filles du soleil


Instruktør: Eva Husson
Medvirkende: Golshifteh Farahani, Emmanuelle Bercot, Erol Afsin
Land: Frankrig, Belgien

Et sted i Kurdistan forbereder Bahar, den kvindelige kommandør af bataljonen ”Solens Døtre”, at befri sin hjemby og fordrive ekstremisterne i håbet om at finde sin søn, der holdes som gidsel. En fransk journalist, Mathilde, ankommer for at overvære angrebet og være vidne til historien om disse exceptionelle krigere. Siden deres liv blev vendt på hovedet, har de alle kæmpet for den samme sag: kvinder, livet og frihed.

 

Three Faces


Instruktør: Jafar Panahi
Medvirkende: Behnaz Jafari, Marziyeh Rezaei, Maedeh Erteghaei
Land: Iran

Den kendte skuespiller Behnaz Jafari bliver fortvivlet over at se en provinspiges video, hvor hun bønfalder om hjælp. Hun er undertrykt af sine forældre, der ikke vil lade hende forfølge drømmen om at studere på Teherans dramaskole. Behnaz henvender sig til filmskaberen Jafar Panahi for at få hjælp til at løse mysteriet om den unge piges problemer, og sammen rejser de med bil til det landlige nordvest i Iran.

 

Lazzaro felice


Instruktør: Alice Rohrwacher
Medvirkende: Nicoletta Braschi, Sergi López, Alba Rohrwacher
Land: Italien, Schweiz, Frankrig, Tyskland

Lazzaro er en ung bonde, der er så god af sig, at han ofte bliver betragtet som enfoldig. Tancredi er en ung adelig, der er plaget af sin fantasi. Livet i deres isolerede landsby er domineret af den forfærdelige Marchesa Alfonsina de Luna, dronningen af cigaretter. Et stærkt bånd bliver forseglet, da Tancredi spørger Lazzaro om hjælp med at orkestrere sin egen bortførelse.

 

Shoplifters


Instruktør: Hirokazu Kore-eda
Medvirkende: Kirin Kiki, Lily Franky, Sôsuke Ikematsu
Land: Japan

Efter et af deres butikstyverier støder Osamu og hans søn på en lille pige i den bidende kulde. Selv om Osamus kone først er modvillig over for at give pigen husly, giver hun efter til sidst, når hun hører om pigens udfordringer. Familien er fattig og tjener kun penge til lige knap at overleve gennem småkriminalitet, men lader til at leve glædeligt sammen. Indtil en uforudset hændelse afslører skjulte hemmeligheder.

 

Asako I & II


Instruktør: Ryûsuke Hamaguchi
Medvirkende: Masahiro Higashide, Erika Karata, Sairi Itô
Land: Japan, Frankrig

En dag forsvinder Asakos første kærlighed pludseligt. To år senere møder hun hans perfekte dobbeltgænger.

 

BlacKkKlansman


Instruktør: Spike Lee
Medvirkende: Adam Driver, John David Washington, Topher Grace
Land: USA

Ron Stallworth, en afroamerikansk politibetjent fra Colorado, infiltrerede med succes den lokale Ku Klux Klan og blev næsten leder af den lokale afdeling.

 

En guerre


Instruktør: Stéphane Brizé
Medvirkende: Vincent Lindon
Land: Frankrig

Trods store økonomiske besparelser på deres medarbejdere og et rekordstort overskud samme år beslutter ledelsen i Perrin Industries at lukke en fabrik. Anført af deres talsmand, Laurent Amédéo, tager de 1100 ansatte beslutningen om at kæmpe imod ledelsens brutale beslutning, og de er klar til at gøre hvad som helst for at redde deres job.

 

Under the Silver Lake


Instruktør: David Robert Mitchell
Medvirkende: Andrew Garfield, Riley Keough, Jimmi Simpson
Land: USA

Sam er en desillusioneret 33-årig, der opdager den mystiske kvinde Sarah, som boltrer sig i svømmepølen i hans lejlighedskompleks. Da hun forsvinder, rejser Sam tværs gennem Los Angeles for at opklare hendes forsvinden. Rejsen fører ham ind i det mørkeste dyb af mysterier, skandaler og konspirationer i byen.

 

Burning


Instruktør: Lee Chang-dong
Medvirkende: Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jeon
Land: Sydkorea

Udbringeren Jongsu er på arbejde, da han løber ind i Haemi, der engang boede i hans nabolag. Hun spørger, om han vil se efter hendes kat, mens hun er på en rejse til Afrika. Da hun vender tilbage, introducerer hun Jongsu for en gådefuld ung mand ved navn Ben, som hun mødte på rejsen. En dag fortæller Ben Jongsu om sin noget usædvanlige hobby.

 

Dogman


Instruktør: Matteo Garrone
Medvirkende: Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Edoardo Pesce
Land: Italien, Frankrig

Som en urban western foregår Dogman i en italiensk forstad mellem metropolis og vild natur. Marcello, en lille og blid hundeplejer, har et farefuldt forhold til Simone, en tidligere voldelig bokser, der terroriserer hele nabolaget. I et forsøg på at genvinde sin værdighed tyer Marcello til en uventet hævn.

 

Capharnaüm


Instruktør: Nadine Labaki
Medvirkende: Nadine Labaki, Yordanos Shifera, Fadi Youssef
Land: Libanon, Frankrig, USA

I en retssal står den tolvårige dreng Zain ansigt til ansigt med dommeren. ”Hvorfor sagsøger du dine egne forældre?” spørger dommeren. ”Fordi de gav mig et liv,” svarer Zain.

 

Un couteau dans le coeur


Instruktør: Yann Gonzalez
Medvirkende: Vanessa Paradis, Kate Moran, Nicolas Maury
Land: Frankrig, Mexico

Paris, sommeren 1979. Anne laver tredjerangs homo-porno. Da hun bliver forladt at sin klipper og elsker Lois, forsøger Anne at vinde hende tilbage ved at lave den mest ambitiøse film til dato med sin betroede og hidsige assistent Archibald. Men en af hendes skuespillere myrdes brutalt, og Anne bliver fanget i en sær efterforskning, som vender hendes liv på hovedet.

 

Ayka


Instruktør: Sergei Dvortsevoy
Medvirkende: Samal Yeslyamova
Land: Rusland, Tyskland, Polen

Ayka har lige født, men hun har ikke råd til at have barnet. Hun er forgældet, har intet job og ejer ikke engang sit eget værelse. Men hendes moderinstinkt kan ikke undertrykkes.

 

The Wild Pear Tree


Instruktør: Nuri Bilge Ceylan
Medvirkende: Serkan Keskin, Hazar Ergüçlü, Ahmet Rifat Sungar
Land: Tyrkiet

Sinan har en passion for litteratur og vil gerne være forfatter. Da han vender tilbage til den landsby, hvor han blev født, lægger han hjerte og sjæl i at opdrive de penge, han skal bruge til at blive publiceret. Men farens gæld indhenter ham.

 

© Filmmagasinet Ekko