Cannes Filmfestival 2024

Ekkos internationale kritikerpanel giver dagligt stjerner til de 22 film, der deltager i hovedkonkurrencen om Guldpalmen. Kritikerne skal undervejs også placere Guldpalmen, som dog kan flyttes, hvis der kommer en bedre film. Se billeder og fakta om filmene under barometeret. Festivalen starter 14. maj og slutter 25. maj.

Dårlig
Rimelig
God
Bedst
Favorit
Claus Christensen
Ekko (Danmark)
Olivia Cooper-Hadjian
Cahiers du Cinéma (Frankrig)
Kjetil Lismoen
Aftenposten (Norge)
Lee Marshall
Screen (England)
Nicolás Medina
Montevideo Portal (Uruguay)
J. Sperling Reich
Celluloid Junkie (USA)
Stephanie Zacharek
Time (USA)
Gennemsnit
Diamant Brut
Agathe Riedinger
2.2
Pigen med nålen
Magnus Von horn
 
2.4
Bird
Andrea Arnold
2.9
Megalopolis
Francis Ford Coppola
1.9
Three Kilometres to the End of the World
Emanuel Parvu
 
2.6
Kinds of Kindness
Yorgos Lanthimos
2.6
Oh, Canada
Paul Schrader
 
2.3
Limonov – The Ballad
Kirill Serebrennikov
2.3
Emilia Pérez
Jacques Audiard
 
3.7
Caught by the Tides
Jia Zhang-Ke
2.1
The Substance
Coralie Fargeat
 
2.4
The Apprentice
Ali Abbasi
2.5
The Shrouds
David Cronenberg
2.1
Anora
Sean Baker
3.6
Marcello Mio
Christophe Honoré
 
 
1.8
Parthenope
Paolo Sorrentino
 
1.8
Grand Tour
Miguel Gomes
2.4
Motel Destino
Karim Aïnouz
1.9
L'Amour ouf
Gilles Lellouche
1.7
All We Imagine as Light
Payal Kapadia
2.9
The Seed of the Sacred Fig
Mohammad Rasoulof
 
 
3.2
La plus précieuse des marchandises
Michel Hazanavicius
 
 
 
2.5

Diamant Brut

 
Instruktør: Agathe Riedinger
Medvirkende: Malou Khebizi, Idir Azougli, Andréa Bescond, Ashley Romano, Alexis Manenti
Land: Frankrig

Nittenårige Liane bor med sin mor og lillesøster under den støvede sol i Fréjus i Sydfrankrig. Hun er besat af skønhed og af idéen om at blive et navn, og hun ser reality-tv som sin chance for at blive elsket. Skæbnen smiler til hende, da hun tager til audition på Miracle Island.

 

Pigen med nålen

 
Instruktør: Magnus Von horn
Medvirkende: Vic Carmen Sonne, Trine Dyrholm, Besir Zeciri, Tessa Hoder
Land: Danmark, Polen, Sverige

Den unge fabriksarbejder Karoline bliver forladt, da hun er gravid og kæmper for at komme ud af fattigdom i København efter Første Verdenskrig. Midt i det hele møder hun Dagmar, en karismatisk kvinde, der driver et hemmeligt adoptionsbureau i en slikbutik, som hjælper fattige mødre med at finde plejeforældre for uønskede børn. Karoline påtager sig rollen som amme, og en stærk forbindelse former sig mellem de to kvinder. Men Karolines verden går i stykker, da hun opdager den mareridtsagtige skæbne, hun nu går i møde.

 

Bird

 
Instruktør: Andrea Arnold
Medvirkende: Jason Buda, Jasmine Jobson, James Nelson Joyce, Frankie Box, Barry Keoghan, Franz Rogowski, 
Land: Storbritannien, USA, Frankrig, Tyskland

Tolvårige Bailey bor med sin enlige far Bug og bror Hunter i en forladt lejlighed i North Kent. Bug har ikke meget tid til børnene, og Bailey, som er på vej i puberteten, søger opmærksomhed og eventyr andetsteds.

 

Megalopolis

 
Instruktør: Francis Ford Coppola
Medvirkende: Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia Labeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman
Land: USA

Megalopolis er en romersk, episk fabel fra et fiktivt moderne Amerika. Byen New Rome må forandres, og det skaber konflikt mellem Cesar Catilina og borgmesteren Franklyn Cicero. Catilina er en genial kunstner, som vil skabe en utopisk, idealistisk fremtid, mens Franklyn holder fast i status quo med grådighed, forskelsbehandling og partisankrig. Julia Cicero er borgmesterens datter, men elsker Cesar, hvilket tvinger hende til at finde ud af, hvad hun virkelig mener, menneskeheden fortjener.

 

Three Kilometres to the End of the World

 
Instruktør: Emanuel Parvu
Medvirkende: Laura Vasiliu, Adrian Titieni, Bogdan Dumitrache
Land: Rumænien

Adi på sytten år tilbringer sine somre i hjemlandsbyen ved Danube-deltaet. En nat bliver han brutalt overfaldet på gaden, og næste dag er hans tilværelse vendt på hovedet. Forældrene ser på ham på en ny måde, og byens ro slår revner. 

 

Kinds of Kindness


Instruktør: Yorgos Lanthimos
Medvirkende: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe
Land: Irland, Stobritanien

Kinds of Kindness er en tredelt fabel. Om en mand, der prøver at tage kontrol over sit eget liv. En politimand, der bliver skræmt af sin kone, som var forsvundet på havet, men nu er vendt tilbage som et nyt menneske. Og en kvinde, som beslutter sig for at finde en person, der med særlige evner skal blive en spirituel leder.

 

Oh, Canada


Instruktør: Paul Schrader
Medvirkende: Uma Thurman, Jacob Elordi, Richard Gere
Land: USA

En berømt canadisk dokumentarskaber, som er dødeligt syg, giver et sidste interview til en af sine tidligere elever. Han fortæller historien om sit liv. En tilståelse bliver filmet lige foran hans kone. 

 

Limonov – The Ballad


Instruktør: Kirill Serebrennikov
Medvirkende: Ben Whishaw, Tomas Arana, Masha Mashkova
Land: Italien, Frankrig, Spanien

En revolutionær militant, en bølle, en undergrundsforfatter, en butler for en millionær på Manhattan. Men også en switchblade-svingende poet, en elsker af smukke kvinder, en krigsmager, en politisk agitator og en romanforfatter, som skrev om sin egen storhed. Eduard Limonovs livshistorie er en rejse gennem Rusland, Amerika og Europa gennem anden halvdel af det tyvende århundrede.

 

Emilia Pérez

 
Instruktør: Jacques Audiard
Medvirkende: Zoe Saldana, Selena Gomez, Edgar Ramírez
Land: Frankring, USA, Mexico

Rita er en overkvalificeret, men undervurderet advokat i et stort firma, som er mere interesseret i at hjælpe kriminelle end i retfærdighed. En dag får hun en uventet udvej, da kartellederen Manitas hyrer hende til at hjælpe ham med at forlade sin forretning og gennemføre en hemmelig plan, han har forberedt i årevis: At blive den kvinde, han altid har drømt om at være.

 

Caught by the Tides

 
Instruktør: Jia Zhang-Ke
Medvirkende: Tao Zhao, Zhubin Li, Xu Changchu
Land: Kina

En varig, men skrøbelig kærlighedshistorie mellem Qiaoqiao og Bin, som finder sted i Kina fra de tidligere nullere til i dag. Parret er opslugt af hinanden og nyder alt, hvad byen Datong kan tilbyde med sang og dans. En dag får Bin lyst til at prøve lykken et større sted. Han tager væk uden at sige noget. Senere beslutter Qiaoqiao at lede efter ham.

 

The Substance

 
Instruktør: Coralie Fargeat
Medvirkende: Margaret Qualley, Demi Moore, Dennis Quaid
Land: Storbritannien, USA

Har du nogensinde drømt om en bedre version af dig selv? Så skal du prøve det nye produkt The Substance. Det ændrede mit liv. Med The Substance kan du generere en ny dig; yngre, mere smuk, mere perfekt. I skal bare dele tiden mellem jer, en uge til hver ad gangen. En perfekt balance, ikke? Hvad skulle kunne gå galt?

 

The Apprentice

 
Instruktør: Ali Abbasi
Medvirkende: Jeremy Strong, Maria Bakalova, Sebastian Stan
Land: Canada, Irland, USA, Danmark

The Apprentice dykker ned i det amerikanske imperies bagside. Den følger en ung Donald Trumps vej til magten gennem en faustisk aftale med den indflydelsesrige højrefløjsadvokat og politiske fixer, Roy Cohn.

 

The Shrouds

 
Instruktør: David Cronenberg
Medvirkende: Vincent Cassel, Diane Kruger, Guy Pearce
Land: Canada, Frankring

50-årige Karsh er en prominent forretningsmand. Han har været utrøstelig siden sin kones død. Han opfinder GraevTech, en revolutionerende teknologi, der gør det muligt for de leverende at holde øje med de afdøde i deres ligklæder. En nat bliver hans kone og andres grave vanhelliget, og Karsh tager ud for at finde gerningsmændene.

 

Anora

 
Instruktør: Sean Baker
Medvirkende: Mikey Madison, Yura Borisov, Darya Ekamasova
Land: USA

Den unge, amerikanske sexarbejder Anora fra Brooklyn får chancen for at udleve en Askepot-historie, da hun møder og impulsivt gifter sig med en oligarks søn. Men nyheden når Rusland, og eventyret er i fare, da forældrene kommer til New York for at få ægteskabet annulleret.

 

Marcello Mio

 
Instruktør: Christophe Honoré
Medvirkende: Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Fabrice Luchini
Land: Frankring, Italien

Chiara er skuespiller og datter af Marcello Mastroianni og Catherine Deneuve. I løbet af en sommer, hvor hendes liv kommer i ubalance, beslutter hun sig for at leve som sin far. Hun klæder sig som ham, taler som ham, trækker vejret som ham. Chiaras imitation er så overbevisende, at folk omkring hende begynder at tro på den. De kalder hende ”Marcello”.

 

Parthenope

 
Instruktør: Paolo Sorrentino
Medvirkende: Gary Oldman, Stefania Sandrelli, Luisa Ranieri
Land: Italien, Frankrig

Parthenopes liv fra fødslen i 1950 til i dag. En feminin, episk fortælling uden helte, men fyldt med ubønhørlig passion for frihed, Napoli og kærlighedens facer – alle de sande, ligegyldige og usigelige former for kærlighed. Den perfekte Capri-sommer, ungdommens lethed. Det ender med et overfald.

 

Grand Tour


Instruktør: Miguel Gomes
Medvirkende: Jani Zhao, Lang Khê Tran, Gonçalo Waddington
Land: Portugal, Italien, Frankrig, Tyskland, Japan, Kina

Rangoon, Burma, 1917. Edward, en tjenestemand for det britiske imperium, flygter fra sin forlovede Molly den dag, hun ankommer for at blive gift med ham. Men under hans rejse bliver panik til melankoli. Kujonagtige Edward funderer over tomheden i sin eksistens og funderer over, hvad der mon skete med Molly. Hun er imidlertid fast besluttet på at blive gift og forfølger Edward på en stor rejse gennem Asien.

 

Motel Destino

 
Instruktør: Karim Aïnouz
Medvirkende: Fábio Assunção, Nataly Rocha, Iago Xavier
Land: Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Brazilien, Australien 

Det neon-farvede Motel Destino er et sexhotel, der glitrer under den brændende blå himmel på Brasiliens nordkyst. Det drives af iltre Elias og hans rastløse, yngre kone Dayana. Uventet kommer 21-årige Heraldo – på flugt efter et forkludret mordforsøg – og forstyrrer ordenen. Efterhånden som den tropiske noir udspiller sig, vikler loyalitet og begær sig sammen.

 

L'Amour ouf

 
Instruktør: Gilles Lellouche
Medvirkende: Adèle Exarchopoulos, François Civil, Raphaël Quenard
Land: Frankrig, Belgien

Jacki og Clotaire vokser op i den samme by i 80’ernes Nordfrankrig og går på det samme gymnasium i nærheden af de samme havnedokker. Hun studerer, han driver den af. En dag mødes deres veje, og de falder pladask for hinanden. Livet gør sit bedste for at adskille dem, men de er som to halvdele af det samme bankende hjerte.

 

All We Imagine as Light

 
Instruktør: Payal Kapadia
Medvirkende: Kani Kusruti, Divya Prabha, Chhaya Kadam
Land: Frankrig, Indien, Holland, Luxembourg, Italien

I Mumbai bliver sygeplejersken Pabhas rutine forstyrret, da hun modtager en uventet gave fra sin mand, som hun er separeret fra. Hendes yngre sambo Anu forsøger uden held at finde et sted i storbyen at være intim med sin kæreste. En tur til en strandby tillader dem at finde en arena for deres begær.

 

The Seed of the Sacred Fig

 
Instruktør: Mohammad Rasoulof
Medvirkende: Soheila Golestani, Setareh Maleki, Missagh Zareh
Land: Iran, Frankrig, Tyskland

Iman er en undersøgende dommer i Tehrans revolutionære ret. Han kæmper med mistillid og paranoia, mens en landsdækkende politisk protest intensiverer, og hans pistol på mystisk vis forsvinder. Han mistænker sin kone Najmeh og døtrene Rezvan og Sana for at være involveret og bruger drastiske metoder derhjemme. Spændingerne øges, og skridt for skridt opløses familiens sociale normer.

 

La plus précieuse des marchandises

 
Instruktør: Michel Hazanavicius
Medvirkende: Jean-Louis Trintignant, Denis Podalydès, Grégory Gadebois
Land: Frankrig, Belgien

Der var engang en fattig skovhugger, der boede med sin kone i en stor skov. Kulde, hungersnød, fattigdom og krig gjorde deres liv meget hårdt. En dag redder konen et spædbarn, som er smidt ud af et af de mange tog, der konstant kører igennem skoven. Barnet vil forvandle deres liv og mange andres – og afsløre det værste og bedste om mennesker.

 

© Filmmagasinet Ekko