CPH:DOX 2022

Hver dag giver Ekkos internationale kritikerpanel stjerner til filmene i hovedkonkurrencen Dox:Award. Under skemaet sætter anmelderne ord på. Priserne uddeles fredag 1. april

Dårlig
Rimelig
God
Bedst
Favorit
Nick Bradshaw
Sight & Sound
Carmen Gray
Modern Times Review
Wendy Ide
Screen Daily
Aske Nielsen
Filmmagasinet Ekko
Lauren Wissot
Filmmaker Magazine
Gennemsnit
Into the Ice
Lars Ostenfeld
3.0
Faldet
Andreas Koefoed
2.4
Outside
Olha Zhurba
2.6
Navalny
Daniel Roher
3.4
Fire of Love
Sara Dosa
3.8
They Made Us The Night
Antonio Hernández
2.2
Girl Gang
Susanne Regina Meures
2.8
Midwives
Snow Hnin Ei Hlaing
3.2
The Eclipse
Nataša Urban
3.6
Hide and Seek
Victoria Fiore
3.0
Holidays
Antoine Cattin
2.2
Under the Sky Shelter
Diego Acosta
2.4

Into the Ice


”Lars Ostenfelds glaciologiske studie viser os de klimamæssige konsekvenser ved Jordens skiftende is-landskab. Forskerne skildres som frygtløse eventyrere og dedikerede vagtfolk. Med et nik til tidligere dokumentarer med samme tematikker og et uroligt øje mod fremtiden er filmen fremragende sober og spekulativ.
Nick Bradshaw, Sight & Sound

Filmen formår ikke helt at forklare vigtigheden af forskernes arbejde, men når instruktør Lars Ostenfeld som titlen lover går ind i isen, ophøjer de farlige og smukke billeder oplevelsen til noget større og unikt.
Aske Nielsen, Filmmagasinet Ekko

Selv med betagende billeder og en lurende eksistentiel krise bliver oplevelsen af at se is smelte ligesom at se maling tørre. Filmen fungerer bedst i kravasset af mindre kolde statistikker og mere globalt opvarmede følelser.
Lauren Wissot, Filmmaker Magazine


Faldet


”Filmen har religiøse undertoner med en søgen efter selvrealisering i en uforudsigelig verden. Men man bliver ikke helt grebet af udforskningen af langtidseffekterne efter et familietraume.”
Carmen Gray, Modern Times Review

”Estrid overlevede mirakuløst et fald fra femte sal i en alder af ti år. Det resulterede i flere års smertefuld genoptræning, men traumatiserede voksne lader hende ikke glemme en ulykke, hun ikke selv kan huske.”
Lauren Wissot, Filmmaker Magazine

”Det er en sjælden tillidserklæring at give en filmskaber afgang til de mest sårbare øjeblikke af et barns liv, men Andreas Koefoed varetager sit privilegie med den dybeste respekt. Faldet er en bevægende og følsom film, som burde fange dokumentarentusiasters opmærksomhed.”
Wendy Ide, Screen Daily


Outside