Kosmos-serien

Tegn abonnement på Ekko og få en af de fremragende Kosmos-bøger i gave.

I Kosmos-serien præsenteres samtidens aktuelle tendenser og brydninger med afsæt i hele spektret fra Hollywood-film til pulpfilm. Bøgerne er skrevet med passion og gør en dyd ud af at lade filmene komme til orde som vidner til en verden i transformation.

Ved bestilling af abonnement på Filmmagasinet Ekko kan du vælge en af bøgerne i serien som gave. Husk at skrive titlen på bogen i kommentarfeltet på bestillingsformularen!

 

Mondo Pop

Af Jacob Lillemose & Karsten Wind Meyhoff

I Amerika er bilen det ultimative symbol på frihed. Forfatterne beskriver autokulturens vitale fællesskaber gennem bil- og truckerfilm med fokus på Fast & Furious-sagaen og Convoy. Det handler om en særlig benzindreven amerikansk livsfilosofi.

Død over Hollywood

Af Andreas Halskov

Bogen tegner et billede af New Hollywood-film fra især 1970’erne og viser, hvordan nyklassikerne trækker dybe eksistentielle spor i en populærkultur, der ellers har en tendens til at sky tilværelsens mere alvorlige emner.

Mondo Heros

Af Jacob Lillemose & Karsten Wind Meyhoff

Det handler om selvtægt og angsten for det rurale i amerikansk kultur. Med afsæt i klassikerne Death Wish og Deliverance portrætterer forfatterne et land præget af konflikt, vold mellem borgerne og kamp for overlevelse.

Paranoia på film

Af Peter Ole Pedersen

Paranoia skildres levende i moderne thrillers og sci-fi-film som et resultat af overvågning, hemmelige konspiratoriske sammensværgelser og et retssamfund, der er løbet løbsk. Bogen undersøger, hvordan overvågning påvirker vores privatliv.

Intervention

Af Mads Mikkelsen

Bogen handler om den moderne dokumentarfilm og retter fokus mod intervention som en særlig måde at skabe konflikt på. Instruktøren sætter virkeligheden i scene, udfordrer de medvirkende og placerer publikum i et minefelt.

Indiana Jones

Af Tore Rye Andersen

Indiana Jones er en af de mest ikoniske helte i actionfilmens historie. Han er også et af de første eksempler på en filmkarakter, der har transcenderet mediet og optræder i computerspil, tegneserier, filmiske spinoffs og fanfiktion.

Mondo Mythologica

Af Jacob Lillemose & Karsten Wind Meyhoff

Zombier og cyborgs viser os konturerne af en fremtid hinsides mennesket. Bogen fortæller historien om figurernes mytologi og fascinationskraft gennem analysen af film som Westworld, Blade Runner, Terminator og Georges A. Romeros zombie-epos.

Mondo Americana

Af Jacob Lillemose & Karsten Wind Meyhoff

Den amerikanske drøm har en enorm betydning for USA’s samfund, men ofte forvandles drømmen til mareridt. Bogen tager afsæt i populærkultur og især amerikanske horrorfilm, da overgangen mellem drøm og mareridt her er særligt tydelig.

Noir Redux

Af Karsten Wind Meyhoff

Hvad er kriminalfilm og forbrydelsens rolle i vores kultur? Med afsæt i kupfilm, den franske nouvelle vague og seriemorderfilm kortlægges nogle af nutidens mest populære genrer som udtryk for en særlig livsform og kamp mod det borgerlige samfund.

 

 

© Filmmagasinet Ekko