Kortfilm & konfirmander

Otte nordiske kortfilm om ansvar, kærlighed, tro og dødens ballonhund

Hvad er værd at leve for? Hvad vil det sige at ofre sig for nogen, man holder af? Hvornår er det i orden at slå dyr ihjel? Hvordan tilgiver man?

Filmmagasinet Ekko og Helsingør Stift har med Kortfilm & konfirmander samlet otte fremragende nordiske kortfilm – små fortællinger, der forholder sig til eksistentielle temaer som kærlighed, ansvar, tab og tro.

Filmene – der tæller den danske Oscar-vinder Helium – udgives sammen med en booklet, som har forord af cand.theol. Rebecca Rudd og indeholder et essay om ”filmens ånd” af filmlektor Peter Schepelern.

Der er resumé, stikord og instruktørens erklæring til hver film. Køb af dvd’en giver også adgang til en vejledning i, hvordan de respektive film kan bruges i konfirmandundervisningen.

Ud over konfirmandundervisningen er udgivelsen velegnet i fagene dansk og religion i folkeskolen og gymnasiet.

 

Bawke
Instr. Hisham Zaman
Norge, 2005
16 min.

En far og hans søn er flygtet gennem Europa og er endt i Norge. Nu må faren tage et valg: Skal han forlade sin søn eller opgive håbet om et bedre liv?

3000 meter
Instr. Gorm Just
Danmark, 2012
3 min.

Styrtende mod jorden fra tre kilometers højde vågner en mand i frit fald. Mens døden nærmer sig, forsøger han at samle sine tanker om noget meningsfuldt.

Djur jag dödade förra sommaren
Instr. Gustav Danielsson
Sverige, 2012
15 min.

En dreng dræber til sin fars store forargelse forskellige små dyr, men faren får selv blod på hænderne. En makaber og komisk historie om et moralsk dilemma uden nemme løsninger.

Helium
Instr. Anders Walter
Danmark, 2014
22 min.

Alfred er dødeligt syg. På hospitalet bliver han venner med Enzo, der opdigter fantasiriget Helium for at give den døende dreng håb. Men er det rigtigt at gøre?

Bror min
Instr. Jens Jonsson
Sverige, 2002
11 min.

To skilsmissebørn i en bil. Den ældste piner og plager den yngste. Forældrene griber ikke ind – de har for travlt med at skændes uden for bilen.

Overgang
Instr. Jesper Quistgaard
Danmark, 2013
4 min.

En pige står over for et valg, der vil definere, hvem hun er: Skal hun aflive sin ven, hunden, der er blevet syg?

Side om side
Instr. Christian Sønderby Jepsen
Danmark, 2008
38 min.

For femten år siden havde de et skænderi, og siden da har to naboer ikke talt med hinanden. I biografisk dokumentar forsøger instruktøren at nå til bunds i konflikten.

Sniffer
Instr. Bobbie Peers
Norge, 2006
10 min.

I Sniffer er menneskene født med evnen til at svæve, men vælger alligevel at blive på jorden. Hovedpersonen, der arbejder som armhulesniffer på en deodorantfabrik, får en dag nok og beslutter sig for at flyve af sted.

© Filmmagasinet Ekko