Anmeldelser

For tag: kortfilm
1 - 12 ud af 12
kortfilmanmeldelse
08. dec. 2021 | 15:44

18 Frames, årgang 5

Tre midtvejsfilm om sårbare mænd bryder befriende med stereotype kønsnormer og gennemstrømmes af et lyrisk filmsprog.

kortfilmanmeldelse
28. maj 2021 | 18:43

18Frames, årgang #4 – af­gangs­film

Generationskløften spiller en væsentlig rolle for en årgang af filmskabere, der med overbevisende kortfilm finder deres egen stemme.

kortfilmanmeldelse
15. sep. 2022 | 11:19

18Frames, årgang 5 – af­gangs­film

Skønne afgangsfilm fra fynsk filmskole skildrer med overskud og finurligt filmsprog unge mennesker med ondt i sjælen.

Cph:Dox 2022
22. apr. 2022 | 03:26

En dag i sommerhus

Adam Paaskes kortfilmdokumentar om danskernes sommerhusaktiviteter er lige dele humor og lise for sjælen.

kortfilmanmeldelse
02. mar. 2022 | 16:26

On My Mind

Danmarks Oscar-nominerede kortfilm er en sjælden perle, der som et kryptisk kammerspil dykker ned i sorg, afmagt og karaoke.

kortfilmanmeldelse
21. nov. 2016 | 12:42

Super16 af­gangs­film årgang #8

Der er kvinder i badedragter, få indstillinger og smukke tableauer i dette års Super16-afgangsfilm, hvor ingen instruktør dog stræber efter det fuldkomment anderledes eller geniale.

kortfilmanmeldelse
25. feb. 2021 | 15:19

Super16, årgang 10 – af­gangs­film

Originale idéer og ungdommelig energi stråler ud af danske talenters medrivende afgangsfilm, der kan ses på Ekkos hjemmeside frem til 10. marts.

kortfilmanmeldelse
25. nov. 2022 | 09:43

Super16, årgang 11: af­gangs­film

Endnu en suveræn årgang fra uddannelsen Super16 sætter trumf på med markante kortfilm, hvor små fortællinger løftes til medrivende oplevelser.

kortfilmanmeldelse
24. nov. 2021 | 10:23

Super16, årgang 11: midt­vejs­film

Store armbevægelser kendetegner talenterne fra filmuddannelsen i Valby, der tilfører dansk film en fabulerende sanselighed.

kortfilmanmeldelse
22. juni 2022 | 11:33

Super16, årgang 12 – første­års­film

De fremragende nye talenter fra den alternative filmuddannelse udforsker vidt forskellige genrer, men deler sansen for minimalisme og et fængslende filmsprog.

kortfilmanmeldelse
05. feb. 2022 | 16:23

Super8 – midt­vejs­film årgang #10

Jyske talenter på Super8 har modet til at skille sig ud i deres medrivende midtvejsfilm, hvor klassiske genrer vitaliseres med fabler, filosofi og samfundskritik.

kortfilmanmeldelse
20. nov. 2019 | 17:23

Super8 – midt­vejs­film årgang 9

Talenterne funkler i den jyske muld, selv om man savner vildskab og vovemod på den alternative, aarhusianske filmuddannelse.

© Filmmagasinet Ekko