Anmeldelser / Boganmeldelse

13 - 23 ud af 23
Boganmeldelse
03. jan. 2014 | 17:15

Alt er i billedet – om Jørgen Leths film

Lars Movins storslåede bog om filmavantgardisten Jørgen Leth griber fat i spændingen mellem at være åben over for virkeligheden og samtidig styre den gennem et bestemt blik.

Boganmeldelse
23. feb. 2018 | 13:34

Fri porno

Lille bog er en forbilledlig introduktion til det danske frisind. Til gengæld er forfatterens viden om pornografi begrænset.

Boganmeldelse
22. sep. 2017 | 17:49

Drømmen om Hollywood

126 danskeres skæbne i Hollywood fra stumfilmen og til i dag berettes i grundig og gemytligt veloplagt bog, der også kan bruges som et opslagsværk.

Boganmeldelse
23. sep. 2014 | 09:45

Pa­ra­dok­sets kunst

Det er absolut tilfredsstillende og totalt frustrerende at læse Andreas Halskovs nørdede monografi om vor tids ultimative auteur: David Lynch.

Boganmeldelse
03. apr. 2014 | 20:14

Asta Nielsen fortæller

Asta Nielsen var ikke kun en stor stumfilmskuespiller, hun havde også et litterært talent. Ny antologi byder på overraskende mørke og satiriske noveller.

Boganmeldelse
22. feb. 2013 | 23:19

Jeg ville først finde sandheden

Lars Movin har lavet grundig og tankevækkende bog om instruktøren Jon Bang Carlsen, der opfandt begrebet ”iscenesat dokumentarisme” længe før, det kom på mode.

Boganmeldelse
28. nov. 2012 | 12:18

Lene og Sven Grønlykke – et erin­drings­portræt

Datterens bog om Lene og Sven Grønlykke minder os om, hvordan ægteparret bag genistregen Balladen om Carl-Henning gjorde verden større og sjovere.

Boganmeldelse
10. sep. 2015 | 14:55

Mænd bærer min kiste

Gættelegen om, hvem der er hvem, skygger for filminstruktør Jenle Hallunds sympatiske forsøg på at skildre en kvindes problematiske forhold til forskellige mænd i nøgleroman.

Boganmeldelse
07. nov. 2017 | 18:18

Højt at flyve

Den detroniserede filmtopadvokat Johan Schlüters erindringsbog giver selv den klareste forklaring på, hvorfor han er sigtet for millionbedrag, skriver advokat Asger Thylstrup i sin anmeldelse.

Boganmeldelse
06. maj 2016 | 08:42

Astas skygge

I sin portrætbog om Asta Nielsen kommer Eva Tinds egen historie til at skygge for hovedpersonen, som hun mangler kritisk distance til.

Boganmeldelse
10. maj 2013 | 07:59

Zentropia

De mest kontroversielle ting berøres ikke i overfladisk Zentropa-bog, der udstiller Peter Aalbæk Jensen som chefen fra Helvede.

© Filmmagasinet Ekko