Nyhed
29. nov. 2004 | 17:51

10.000 klip fra Danmarks Radios arkiver

Redaktør beklager, at skolesite må lukke for gratis adgang.
Af Christian Nørgaard

Danmarks Radio sætter nu for alvor fart på deres skolesite. Sitet indeholder over 6.000 radio- og tv-klip og et væld af undervisnings-materialer inddelt i fag og temaer som historie, samfund og medier. Til årsskiftet vil sitet runde 10.000 klip, og samtidig lukker DR for den offentlige adgang, så skolerne skal betale abonnement for herlighederne.
 
Prisen bliver mellem 3.500 og 7.000 kroner afhængig af elevantallet. Dog får kommuner mulighed for at tegne et abonnement med mængderabat for alle skoler. En mindre del af sitet vil stadig være gratis tilgængelig, ligesom undervisningsmaterialer til kortfilm sendt på DR også vil være gratis.
 
Redaktør Birgitte Bollerup kalder modellen for "et brugerbetalt public service-produkt" og sammenligner med, at Danmarks Radio betaler koncertsale og orkestre, men ikke for billetten, hvis man vil til torsdagskoncert i Radiohuset. Alligevel beklager hun, at ikke alle kan bruge materialet.
 
"Når man har arbejdet så hårdt med projektet, ville det være rart, hvis det ikke skulle koste penge at få adgang til det. Men det er mit indtryk, at skolerne ikke er forskrækkede over prisen," siger Birgitte Bollerup, der netop nu turnerer rundt i landet og præsenterer sitet for skolerne.
 
Når abonnementet er betalt, får skolerne stillet en server gratis til rådighed de første to år. Det er DR's mål, at mellem 60 og 90 procent af landets grundskoler har en decentral server stående ved udgangen af 2006.  
     

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko